Fontosnak tartom azt, hogy írjak arról, hogy miért használunk Young Living illóolajokat az Aroma Freedom Technikában. Sokan nem ismerik Magyarországon Young Livinget, pedig világvezető cég illóolajok terén. Amikor elkezdtem használni az olajokat, magam is megtettem a saját kutatásomat, hiszen a gyermekeim is érintettek, épp ezért tiszta illóolajokat szerettem volna használni. Young Living mellett döntöttem 100%-osan és egy pillanatra sem bántam meg. Most megosztom veletek azt a 6 okot, amiért Young Livinget ajánlom MINDENKINEK.

1. Saját gazdaságokkal rendelkezik.

Young Living saját farmokkal rendelkezik, amelyek teljesen átláthatóan működnek. Mit jelent ez? Ha elmész egy farmra bejelentkezés nélkül, körbevezetnek téged, megmutatják magát a farmot, a desztillátort, elmondják mi hogyan működik anélkül, hogy megkérdeznék miért szeretnéd megnézni. Fontos megjegyezni, hogy a farmon találhatóak a desztilláltorok, tehát az illóolajokat helyben nyerik ki a növényekből. Minden farm organikus. De azért jó tudni, hogy mit is jelent ez a standard, hogy organikus. Amerikában akkor organikus egy gazdaság, ha 3 éven keresztül nem használ semmilyen vegyszert. Az lehet, hogy a föld maga organikusan tisztává válik 3 év alatt, de a nővény még mindig magában hordozza a vegyszereket hozzávetőlegesen még 5-7 éven keresztül. Young Living minden farmján és társfarmján legalább 50 évig nem használtak rovarirtó szert, mielőtt a növényeket termesztettek volna. Ez hozzátartozik a „magtól a zárjegyig” ígéretükhöz. A farmokon kézzel gyomlálnak. Egy hold levendulaföld kézzel való gyomlálása 12 000 dollárba kerül. Ugyanez a terület vegyszerrel való gyomirtása 60 dollárba kerül. Nemcsak maga a mag minősége fontos, hanem az egész menet: mikor ültessék a magot, milyen mélyre ültessék a magot mikor arassák le a termést, a desztillálás nap minden apró mozdulata megvan határozva minden egyes növényre szabottan. Gary Young felfogása: „ha nem te termeszted, nem tudod hogyan desztilláld.”

2. Tesztek és színvonal.

Olyan magas követelménynek kell megfelelnie az összes illóolajnak, amelyet a világon sehol máshol nem követelnek meg. 20 különböző teszten mennek keresztül az olajak, 3 különböző laboratóriumban, 2 különböző időpontban. Tehát egy üvegnyi illóolaj 120 teszten megy keresztül amig hozzánk eljut. A magas elvárások következménye, hogy sokszor bizony hiány van egyes illóolajokból. (ha szeretnél a tesztekről többet olvasni, megteheted ITT) Egyszer a Melissa illóolaj nem felelt meg a teszteknek, ezért Gary Young kiöntötte a földre a tesztelt üveg tartalmat… inkább felhasználják rovarirtásra, mint hogy NEM tökéletes, terápiás minőségű illóolajokat adjanak az embereknek.  Ennyire fontos számunkra az illóolajok minősége… Az, hogy hiány van illóolajokból nagyon jól leírja az illóolaj társaság mentalitását. Hiszen senki se tudja előre megjósolni, hogy mennyi illóolajat fognak eladni. Ez azt jelenti, hogy az a társaság, ahol sosincs hiány vagy hígítja az illóolajokat, vagy rosszabb, szintetikus anyagokkal pótolja azokat. A növények szezonális termések. Van olyan növény, ami két három évente fejlődik ki annyira, hogy terapetikus minőségű illóolajat lehessen készíteni belőle. Volt még egy eset a Valerian növénnyel, amikor is végeztek egy úgynevezett Brix tesztet a növényen, (ez megmutatja a cukortartalmát a növénynek) és még nem érte el azt az egységet amikor learathatják a növényt. Azon az éjszakán egy vihar elpusztította az összes növényt. Ha Young Living megelégedne alacsonyabb minőségű illóolajokkal, akkor nem vártak volna a Brix tesztre, hanem learadták volna a növényt a vihar előtt. Ezért volt a Valérián éveken keresztül nem elérhető. Young Living gőzlepárlást használ minden olyan növényre, ahol tudja – ez a növények 90 százalékát jelenti. Gőzlepárlás a legtisztább olajkinyerés a világon. 8 százaléka a citrus illóolajok, amelyeket hideg préseléssel nyernek ki. Majdnem 2 százalékát gyanta csapolásával nyerik ki – ez például a tömjén, copaiba illóolajok. A jázminnak és rózsának annyira törékeny levelei vannak, hogy élelmiszer minőségi gabona alkoholt használnak a növények olajainak kinyerésére, aminek a nagy részét az olajok kinyerése után eltávolítanak. Vegyük példának a citromfüvet. Ez egy nagyon olcsó illóolaj és mivel ennyire olcsó, ezért nagyon sok társaság nem bajlódik azzal, hogy építsen egy desztillátort, hiszen évtizedekbe telik, mire az megtérülne. Young Living Ecuadorban termeli a citromfüvet és építtetett is ott egy desztillátort, viszont amikor nem használják citromfűre, hogy ne legyen nekik jövedelem kiesés, használják azt valami más növénynek a desztillálására. Ez is jelzi a minőséghez való hozzáállásukat. Természetesen vannak társfarmjaik amik nem tartoznak az ő tulajdonukhoz, de ezek a farmok ugyanúgy a „magtól zárjegyig” színvonalat kell képviseljék és ezt rendszeresen ellenőrzik is.

3. Minőség és tisztaság.

Terapetikus minőséget Gary Young vezette be először az illóolaj piacon, hiszen meg szerette volna különböztetni azt a minőséget amit ő ad, azoktól a minőségektől, amit a piacon lehet kapni. Mikor ő elkezdte ezt használni, hirtelen más társaságok kis terapetikus minőségű illóolajokat kezdtek el árulni. Mit is értünk Young Living terapetikus minőség alatt? Itt vegyük például az idahoi balzsam fenyőt. Young Livingnek hét évig tartott, mire kikísérletezték a legjobb módot arra, hogy a legtöbb orvosi hatóanyag benne maradjon az illóolajban. Megfigyelték az év melyik részében arassanak, a növény melyik részét, mennyi ideig és milyen hőmérsékleten desztillálják. Tehát, ha egy új illóolajtársaság megjelenik a piacon és azt hirdeti, hogy terapetikus minőségű illóolajokat adnak, akkor nézzetek mélyebbre a dolognak, olvassatok utána, mire alapozzák ezt az állítást, mert nincsen hivatalosan szabályozva a terapetikus minőségű illóolaj elnevezés. Másik dolog amire fontos odafigyelni, hogy webshopon vásárolt illóolajok nem mindig azok, amiket gondolsz, hogy megveszel. Itt van lehetősége az eladónak felhígítani az olajokat, netalán teljesen kicserélni azokat. A boltokban kirakott illóolajokról sem tudod, hogy hol termesztették, hol desztillálták, használtak-e vegyszert, hígították-e, mert Európában 100 %-os tiszta organikus olaj címkét fel felrakhatnak minden olyan üvegre amiben 30 % 100 %-os tiszta organikus minőségű illóolaj van ez Amerikában meg rosszabb, mivel az FDA szerint MINDEN illóolaj „fragrance” – illatanyag, ami lehet akar szintetikus is (Channel 5 parfümöt is fel lehetne úgy címkézni, hogy 100% tisztaságú illóolaj). Tehát az, hogy Young Living MLM rendszert alkalmaz, az az ő érdeküket védi, hiszen így ki van zárva a hígítás, másítás lehetősége. Hangsúlyozom: TILOS árulni az olajaikat eBay-en, Wish-en, Amazonon es bárhol máshol (ez benne van a szabályzatban és fel kell jelenteni azokat, akik ezeket árulják – NE VEGYETEK TŐLÜK – ITT olvashatsz egy esetet erről)

4. Eltöltött idő az üzleti életben folyamatos fejlesztéssel.

Young Living 2019-ben ünnepelte a 25. évfordulóját, tehát 25 éve az iparág vezetője, 25 éve folyamatosan fejlődik terjeszkedik. A negyedszázados évfordulót elérve továbbra is merész, világmegváltó célokra összpontosít. Ezért be is mutatták az 5×5 Pledge fogadalmat.
  1. Lehetőséget biztosítanak ötször több embernek a D. Gary Young, Young Living Alapítvány segítségével
  2. Zéró hulladék öt év alatt
  3. Évente öt vagy több vállalati, illetve partner farm kialakítása
  4. Minden évben öt vagy több piac megnyitása
  5. Öt éven belül további 5 millió háztartás elérése
Részletesebben olvashatsz erről ITT .

5. Gary Young tudása és képzése.

Gary Youngt annyira érdekelte az egész illóolaj kinyerési folyamat részletei, hogy még arra is képes volt, hogy egy desztillátorba bemásszon és megnézze a gőz hogyan mozog a desztilláltorban. Ezért fejlesztették ki a kúp alakú desztilláltorokat. Gary Young már 10 évvel a Young Living megalakulása előtt tanulmányozta és tanulta a növényeket. Az illóolajok kinyerésének módjáról tanult Franciaországban a levendula földökön, Angliában, Egyiptomban és még sok más helyen. Különböző referencia könyveket írt meg, illetve létrehozta az úgynevezett Gary Young intézetet, ahová olyan kutatók, tudósok mehetnek, akik az illóolajok és a növények desztillálásáról szeretnének többet tudni. Mégis a legfontosabb, hogy egy olyan vállalatot hozott létre, aminek az alapja a kapcsolatok és a tudás. Mindenki, aki szeretne az illóolajokról tudni, tanulni, kap segítséget, tanítást attól, aki bevezette őt a Young Living életstílusba, illetve a közösségi médiában rengeteg információt osztanak meg. Ezenkívül Gary Young nagyon sokat segített emberek ezrein.

6. A Young Living szíve.

A Young Living szíve az alapítványai. Gary Young Ecuadorban nap mint nap elhaladt egy rozoga ház mellett, ahová gyerekek mentek be. Mint később kiderült, ez egy iskola volt, 42 gyerekkel és Gary szíve ügye volt az, hogy építsenek oda egy két szintes épületet. Ez a Young Living Akadémia Ecuador. 2009-ben építették, 350 diák oktatásáról gondoskodik jelenleg sikerrel óvodás kortól középiskolás korig, már négy osztály levizsgázott százszázalékosan. Ecuadorban ez nagyon kimagasló arány. Nepál újjáépítése 2015-ben egy hatalmas földrengés 9000 ember halálát és 900 000 otthon pusztulását okozta Nepálban. Új otthonok építésére fektetik a hangsúlyt. Young Living Akadémia Ecuador 2009-ben építették 350 diák oktatásáról gondoskodik jelenleg sikerrel óvodás kortól középiskolás korig. Remény az igazságra a kambodzsai emberkereskedelem és rabszolgatartásnak a megfékezésére fókuszál. A prostitúciótól megmentett lányok, iskolába járnak, megvalósíthatják álmaikat. Lelki remény alapítvány Ugandában gyerekeken is felnőtteken segít a fekély bolhától megszabadulni, ami életveszélyes fertőzést okozhat, ezáltal sokukat kiközösítik a családból, közösségből. Az afrikai szívek közösségének szervezete nyomornegyed mentőprogramja Ugandában, ahol heti öt alkalommal ad enni az éhező gyerekeknek és folyamatosan növelik a szállások férőhelyeinek számát is. A gyógyító hit Uganda alapítvány maláriával kapcsolatosan végez kutató megelőző és gyógyító tevékenységet a falvakban. Naponta közel 100 gyereknek, felnőttek teszi elérhetővé a malária kezelését. Gary víziója és szívügye volt a támogatás, es ez halála után, továbbra is fontos része a cégnek. Jelenleg – a blog írása idején – Ausztráliának gyűjtjük az adományokat.
képek: www.flickr.com/photos/youngliving/
error: Védett tartalom !!