Mi az Aroma Freedom Technika™?

Az Aroma Freedom Technika ™ (AFT) Amerikában és más európai országokban is keresett módszerré vált, mivel a szó szoros értelemben hozzásegít minket abban, hogy oda juthassunk, ahol lenni szeretnénk, onnan ahol vagyunk.

Az Aroma Freedom segít felismerni és eltávolítani azokat a blokkokat, amelyek megakadályoznak minket abban, hogy abszolút legjobb önmagunkká váljunk, és teljesítsük szívünk vágyait.

Ezek a blokkok a családunkban és a világban való felnövekedésünk során kialakult korlátozó tévhitek, viselkedési minták, és emlékek eredményei – és ezek átalakíthatóak. Az Aroma Freedom segít felismerni azokat az akadályokat, amelyek egy belső hang formájában jelennek meg és megmondják nekünk, miért nem tehetjük meg, vagy kaphatjuk meg azt, amire vágyunk. Ezek a belső gátak, akadályok okkal vannak jelen.

Azért vannak, hogy megvédjenek minket. Életünk során mindannyian megtapasztaltuk a fájdalom, a veszteség, a harag, a frusztráció, a félelem stb. érzését, és amikor ezt megtettük a tudatalattink formálta hitünket, gondolatainkat és viselkedésünket, hogy megvédjen minket a fájdalom érzésétől, amelyet egy hasonló helyzet, vagy élmény okozna.

 A probléma az, hogy a belső gátak, megpróbálnak megóvni minket szituáció(k)tól, amik soha, vagy már nem léteznek.

Az Aroma Freedom Technika™ egy egyszerű eszköz, amely segít nekünk azonosítani, elengedni, és átalakítani azokat a korlátozó tévhiteket, és fel nem oldott érzelmeket, amelyek meggátolnak minket az aktuális életcélunkban, és szándékainkban.

Hogyan működik az Aroma Freedom™ ?

 

Az Aroma Freedom nem helyettesíti a pszichoterápiát, és nem fogja megoldani az élet összes problémáját, viszont elősegíti, hogy érzelmi energiánk pozitív irányba áramoljon, növekedés és terjeszkedés felé, ahelyett, hogy félelem, kétség és bénulás halmozódna fel. Azokat az érzelmeket azonosítjuk, amelyek a belső hangunk válaszául érkeznek és elmondják miért nem lehetséges a választott célunkat, vagy szándékunkat megvalósítanunk.

Minden érzelemnek fizikai megnyilvánulása van, tehát azt is azonosítjuk, hogy hol jelennek meg testünkben ezek a negatív érzelmek – például a fej, szív, has, vagy szem körül. Időnként azt tapasztalhatjuk, hogy az érzés bizonyos testtartásoknál (például lehajlás) vagy egy szemhelyzet, akár az állkapocs finom szorítása közben jelentkezik. Érezhetjük egyszerre több helyen is, lehet egy bizsergető vagy hirtelen feltörő érzés, vagy egész testünket elárasztó energia formájában.

A negatív hang, az érzelem, a testünkben megélt érzések és a feltörő emlék együttesét Emlékkomlpexumnak hívják. Az Emlékkomplexum feloldásakor, az illóolajok tudatos használatával és az Aroma Freedom folyamat lépései során valóban megtisztul.

Az illat hatalma

Az egyik oka annak, hogy Dr. Perkus integrálta az illóolajok használatát az Aroma Freedom Technikában™, az az, hogy automatikusan és gyorsan működnek a tudatos gondolkodás szintje alatt, mivel közvetlenül az agy érzelmi központjába irányulnak, lenyugtatva az amigdalát, amely a test természetes válasza küzdelemre/harcra, menekülésre, vagy lefagyási reakciókra, és feloldja a korábbi, érzelmileg legnagyobb töltöttségű emlékeket.

Az alapvető 12 lépésből álló Aroma Freedom ™ folyamathoz általánosan használt illóolaj-keverékeket kifejezetten a negatív emlékek feldolgozására fejlesztették ki.

Ezek a keverékek pozitív emlékekhez is kapcsolódhatnak, illetve pozitív gondolatokkal és szándékokkal való társulások kialakításában segítenek.

A szaglást tekintjük a legalapvetőbb érzékünknek. Az állatvilágban az élelmiszerek azonosítására, a ragadozók elkerülésére, a társak vonzására és a társadalmi hierarchiákba való navigációra használják. A növények illatokat generálnak, hogy különféle típusú jeleket küldjenek, amelyek segítenek biztosítani a túlélést.

Habár a látás az elsődleges módja annak, hogy felmérjük a fenyegetést és azonosítsuk a vágyakat, a szaglásunk értelmében megőriztük az azonnali és mély reakciót, különösen az érzelmileg töltött helyzetekben.

Az agy szintjén a szaglóideg az úgynevezett limbikus rendszerhez fejlődött, amely az érzelmeink és emlékeink székhelye. Gyakran azt mondják, hogy az érzelmi állapot leggyorsabb megváltoztatása a szaglás révén történik.

Az illatok ereje, az ami ”jelként” szolgál, amelyet felhasználhatunk az érzelmi állapot fokozására.

A kutatások kimutatták, hogy a szag-érzelmi kondicionálás mélyreható következményekkel járhat, és lehet pozitív és negatív egyaránt.

Például: újra aktiválódhatnak múltbeli emlékek, és érzelmi állapotok, melyek kellemetlenek, traumatikusak, vagy újra aktiválódhatnak kellemes emlékek, a biztonság, béke, szeretet, öröm, és a kompetencia érzése.

Érdekelhet még:

Aroma Reset Technika

Aroma Reset Technika

Az alap 12 lépésből álló Aroma Freedom Technika folyamat már néhány éve használatban volt, amikor az Aroma Reset Technikát kifejlesztették. Ez a gyors módszer segített az embereknek elmozdulni a stresszállapotból akár 60 másodperc alatt. Eredetileg „60 másodperces...

bővebben

Nincs találat

A keresett oldal nem található. Próbálja meg finomítani a keresést vagy használja a fenti navigációt, hogy megtalálja a bejegyzést.

Aroma Boost Technika

Aroma Boost Technika

Aroma Boost, a halogatás technikája! Előfordult már, hogy volt valami fontos dolog, amit meg kellett volna csinálnod, de inkább kitakarítottad az egész lakást, vagy inkább a Facebookon lógtál ahelyett, hogy elvégezted volna a feladatodat? Ismerős? Az Aroma Boost...

bővebben
error: Védett tartalom !!