Mi az AROMA FREEDOM™?

Életünk során mindannyian megtapasztaltuk a fájdalom, a veszteség, a harag, a frusztráció, a félelem stb. érzését, és amikor ezt megtettük a tudatalattink formálta hitünket, gondolatainkat és viselkedésünket, hogy megvédjen minket a fájdalom érzésétől, amelyet egy hasonló helyzet, vagy élmény okozna.  A probléma az, hogy a belső gátak, megpróbálnak megóvni minket szituáció(k)tól, amik soha, vagy már nem léteznek.

Az Aroma Freedom Technika™ egy egyszerű eszköz, amely segít nekünk azonosítani, elengedni, és átalakítani azokat a korlátozó tévhiteket, és fel nem oldott érzelmeket, amelyek meggátolnak minket az aktuális életcélunkban, és szándékainkban.

Hogyan működik az Aroma Freedom™ ?

Az Aroma Freedom nem helyettesíti a pszichoterápiát, és nem fogja megoldani az élet összes problémáját, viszont elősegíti, hogy érzelmi energiánk pozitív irányba áramoljon, növekedés és terjeszkedés felé, ahelyett, hogy félelem, kétség és bénulás halmozódna fel.
Azokat az érzelmeket azonosítjuk, amelyek a belső hangunk válaszául érkeznek és elmondják miért nem lehetséges a választott célunkat, vagy szándékunkat megvalósítanunk.

Minden érzelemnek fizikai megnyilvánulása van, tehát azt is azonosítjuk, hogy hol jelennek meg testünkben ezek a negatív érzelmek – például a fej, szív, has, vagy szem körül.

Időnként azt tapasztalhatjuk, hogy az érzés bizonyos testtartásoknál (például lehajlás) vagy egy szemhelyzet, akár az állkapocs finom szorítása közben jelentkezik. Érezhetjük egyszerre több helyen is, lehet egy bizsergető vagy hirtelen feltörő érzés, vagy egész testünket elárasztó energia formájában.

A negatív hang, az érzelem, a testünkben megélt érzések és a feltörő emlék együttesét Memoria Komlpexnek hívják. A Memoria Komplex feloldásakor, az illóolajok tudatos használatával és az Aroma Freedom folyamat lépései során valóban megtisztul.

Az illat hatalma

Az egyik oka annak, hogy Dr. Perkus integrálta az illóolajok használatát az Aroma Freedom Technikában™, az az, hogy automatikusan és gyorsan működnek a tudatos gondolkodás szintje alatt, mivel közvetlenül az agy érzelmi központjába irányulnak, lenyugtatva az amigdalát, amely a test természetes válasza küzdelemre/harcra, menekülésre, vagy lefagyási reakciókra, és feloldja a korábbi, érzelmileg legnagyobb töltöttségű emlékeket.

Az alapvető 12 lépésből álló Aroma Freedom ™ folyamathoz általánosan használt illóolajkeverékeket kifejezetten a negatív emlékek feldolgozására fejlesztették ki. Ezek a keverékek pozitív emlékekhez is kapcsolódhatnak, illetve pozitív gondolatokkal és szándékokkal való társulások kialakításában segítenek.

A szaglást tekintjük a legalapvetőbb érzékünknek. Az állatvilágban az élelmiszerek azonosítására, a ragadozók elkerülésére, a társak vonzására és a társadalmi hierarchiákba való navigációra használják. A növények illatokat generálnak, hogy különféle típusú jeleket küldjenek, amelyek segítenek biztosítani a túlélést.

Habár a látás az elsődleges módja annak, hogy felmérjük a fenyegetést és azonosítsuk a vágyakat, a szaglásunk értelmében megőriztük az azonnali és mély reakciót, különösen az érzelmileg töltött helyzetekben.

Az agy szintjén a szaglóideg az úgynevezett limbikus rendszerhez fejlődött, amely az érzelmeink székhelye. Gyakran azt mondják, hogy az érzelmi állapot leggyorsabb megváltoztatása a szaglás révén történik.

Az illatok ereje, az ami ”jelként” szolgál, amelyet felhasználhatunk az érzelmi állapot fokozására.

A kutatások kimutatták, hogy a szag-érzelmi kondicionálás mélyreható következményekkel járhat, és lehet pozitív és negatív egyaránt; például: újra aktiválódhatnak múltbeli emlékek, és érzelmi állapotok, melyek kellemetlenek, traumatikusak, vagy újra aktiválódhatnak kellemes emlékek, a biztonság, béke, szeretet, öröm, és a kompetencia érzése.

Aroma Reset Technika

Aroma Reset Technika

Az alap 12 lépésből álló Aroma Freedom Technika folyamat már néhány éve használatban volt, amikor az Aroma Reset Technikát kifejlesztették. Ez a gyors módszer segített az embereknek elmozdulni a stresszállapotból akár 60 másodperc alatt. Eredetileg „60 másodperces...

Aroma Boost Technika

Aroma Boost Technika

Ahogy az Aroma Reset Technikát (újraindítás) alkalmazzuk, világossá válik, hogy a Reset egyetlen fordulója néha nem elég az aktuális helyzettel kapcsolatos érzelmi töltés teljes tisztításához. Tehát ha az érzelmi töltés egy kör után nem oldódik fel, akkor csak vissza...

TMRT – Emlékfeloldó Technika

TMRT – Emlékfeloldó Technika

Az Emlék Felbontó Technikát (TMRT) korábban Traumatikus emlék felszabadítási technikának nevezték, és ez nyújtott alapot a 12-lépéses Aroma Freedom Technique ™ folyamat későbbi fejlesztéséhez. Dr. Perkus évekig a TMRT-t alkalmazta magángyakorlatában, hogy segítse az...

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!