Mire van hatással a félelem, miről ismerhetem fel, hogy félelem van jelen az életemben? 
A félelem érzése reális vagy a képzeletünkben jelen lévő veszély érzékelése által keletkezik. Tehát lehet ez a félelem jól megalapozott, valós, de jelen lehet mindenféle valóságalap nélkül. Utóbbi akkor jellemző, amikor régi traumák vannak ránk hatással és olyan helyzetekben is érzünk félelmet, amire a jelenünkben nincs okunk, nincs valóságalapja. Aazonban egy régi emlék, élmény által még is azt érezzük, hogy valami rossz dolog fog bekövetkezni. Ez az automatikus reakciónk. A félelem akkor jöhet  mint érzés  ha aggódunk, bizonytalanok vagyunk magunkban, esetleg el vagyunk keseredve. Beszélhetünk még kudarctól, elutasítástól, elhagyatottságtól vagy esetleg valamilyen sérüléstől való félelemről is. A félelem annyira valóságossá válik számomra, ahogy egyre jobban növekszik, hogy az egész test reagál rá. A betegségektől való félelem például erős faktor a betegség valós megjelenéséhez.

Elhoztam nektek a hat legáltalánosabb félelmet, mely a testünkre nagyon erős hatást tud gyakorolni:

  1. Haláltól való félelem
  2. Betegségtől való félelem
  3. Szegénységtől való félelem
  4. Egy számunkra fontos személy szeretetének elvesztésétől való félelem
  5. Öregedéstől való félelem
  6. Kritikától való félelem

A félelem által elkerülünk embereket, mert félünk az ítéletüktől. Elkerülünk új lehetőségeket, mert félünk a csalódástól. Lemondunk az új dolgokról, mert nem nekünk valóak.

Hogyan jelez a test? Számtalan módon adhat jelzést a testünk a félelemről, attól függően, hogy mi is a félelem tárgya. Azonban az egyik legnagyobb terület, amit érint, az a légzésünk. 
A tüdő működése teszi lehetővé, hogy az élet keringhessen bennünk. A tüdő szűri meg a levegőt: belélegezzük az életet és visszaadjuk az univerzumnak. Lehetővé teszi a tüdőnk, hogy minden sejtünket kiszellőztessük. A légzésünk által ébredünk rá arra, hogy létezünk, hogy ÉN létezem.  A tüdőnkkel és a légzésünkkel kapcsolatos problémák rávilágítanak a létezésünkkel kapcsolatos problmáinkra, félelmeinkre. Különösen nagy jelentősége van a betegségektől való félelem kapcsán a tüdőnknek, ugyanis a légzésünkön keresztül számos betegség, vírus be tud jutni a szervezetünkbe. Nem véletlenül emeltem ki most is ezt a területet. A különböző félelmeink az életünkkel kapcsolatban és a betegségekkel kapcsolatban gyengítik a tüdőnk kapacitását, fogékonyabbak vagyunk a betegségekre. Ezáltal a vírusfertőzésekre is.
Ezt a területet érintve, amik megjelenhetnek: höröghurut, megfázás, asztma, fibrózis, tüdőgyulladás, légzési nehézségek, légszomj.
A félelem nagyon erősen összekapcsolódik a szorongással. A holnapi posztomban arról fogok mesélni, hogy hogyan kapcsolódik össze a szorongás a félelemmel és milyen testi tüneteket, betegségeket tud kiváltani.

Vigyázzatok magatokra és a gondolataitokra!

error: Védett tartalom !!