Az olajok és az Aroma Freedom.

 

Biztosan veletek is előfordult már, hogy beleszagoltatok egy régi parfümös üvegbe és elkezdtek feljönni emlékek abból az időszakból, amikor azt az illatot használtátok. Vagy sétáltatok az utcán és megcsapott titeket a frissen nyírt fű illata és eszetekbe juttatott egy emlékképet. Valószínüleg, ha azt mondom, hogy édesanyánk, vagy nagymamánk húslevese, palacsintája, akkor fel tudtok idézni egy illatot, érzést, hangulatot. Szinte az ízeket és az illatokat is érezzük, ha emlékezünk.

Nagyon fontos, hogy milyen illatok vesznek, vagy nem vesznek minket körbe.

Gondoljatok csak bele: mennyit számít egy jógaóra esetében, hogy milyen füstölőt használ az oktató, vagy egyáltalán használ-e ?

Nekem, ami eszembejutott rögtön, az az illat, ami nagymamámék lakását átjárta – egyedi  és megfoghatatlan, melegséget áraszt, szép emlékeket idéz. Elég rágondolni, szinte érzem, ugyanakkor, ha megérezném ezt az illatot most, rögtön a gyerekkorom képei ugranának be.

Milyen érdekes az emberi szervezet és az érzékelési szervrendszerünk, igaz?

A szaglást tekintjük a legalapvetőbb érzékünknek. Az állatvilágban az élelmiszerek azonosítására, a ragadozók elkerülésére, a társak vonzására és a társadalmi hierarchiákba való navigációra használják.

A növények illatokat generálnak, hogy különféle típusú jeleket küldjenek, amelyek segítenek biztosítani a túlélést. Habár a látás az elsődleges módja annak, hogy felmérjük a fenyegetést és azonosítsuk a vágyakat, a szaglásunk értelmében megőriztük az azonnali és mély reakciót, különösen az érzelmileg töltött helyzetekben.

Az agy szintjén a szaglóideg az úgynevezett limbikus rendszerhez fejlődött, amely az érzelmeink székhelye. Gyakran azt mondják, hogy az érzelmi állapot leggyorsabb megváltoztatása a szaglás révén történik.

Dr. Perkus azért integrálta az illóolajok használtatát a technikába, mert nagyon gyorsan és automatikusan működnek a tudatos gondolkodás szintje alatt. Az agy érzelmi központjába irányulnak, lenyugtatva az amigdalát, amely a test természetes válasza küzdelemre/harcra, menekülésre, vagy lefagyási reakciókra, és feloldja a korábbi, érzelmileg legnagyobb töltöttségű emlékeket.

Az alapvető 12 lépésből álló Aroma Freedom folyamathoz általánosan használt illóolajkeverékeket kifejezetten a negatív emlékek feldolgozására fejlesztették ki.

 

Ezek a keverékek pozitív emlékekhez is kapcsolódhatnak, illetve pozitív gondolatokkal és szándékokkal való társulások kialakításában segítenek.

Az illatok erejét használhatjuk az érzelmi állapot fokozására. A szag-érzelmi kondícionálás mélyreható következményekkel járhat és lehet pozitív vagy negatív egyaránt.

Újraaktiválódhatnak múltbéli emlékek, melyek lehetnek traumatikusak, kellemetlenek, vagy pozitívak és kellemesek is, pl. a béke, szeretet, öröm vagy kompetencia érzése. Ötvözve így a technikát az olajokkal nagyobb hatásfokot tudunk elérni a fejlődésben, hisz amellett, hogy tudatosan dolgozunk magunkon az olajok a tudatalatti programozásban is segítenek.

A héten be fogom nektek mutatni a Young Living érzelmi illóolajait.

error: Védett tartalom !!