Átnéztem a 2020 január elsejei fogadalom listámat. 

Íme: 10 álom, amit szeretnék elérni/megvalósítani (ezekre szintén később egyenként kitérek): 

  1. A házunkat otthonná tenni?
  2.  Az erőszakmentes (empatikus) kommunikációt elsajátítani?
  3. A nap indító rutint automatizálni?‍♀️
  4. Leadni 10 kilót?
  5. Az egészséges életmód minden alappillérét elsajátítani.???????‍♀️?
  6.  Szeretnék a családomba több energiát és időt fektetni.❤️
  7.  Szeretnék kialakítani közösségeket?‍♀️
  8. Nagy álmom, hogy országosan ismertté váljon az Aroma Freedom Technika, ami segít a negatív érzelmek elengedésében.?
  9. Elmenni a Young Living Konferenciára szeptemberben.?
  10. Sikeres vállalkozó lenni.?‍♀️ 2020… készen állok!!!???…azt hiszem…? .”

Mi is ez a 10 pont – nézzünk meg jobban:

1. A házunkat otthonná tenni. A házunkból otthon lett, de nem azért, mert új bútorokat vásároltunk bele (az még a jövő zenéje), hanem kialakítottuk a dolgainknak a helyét. Tudom, hogy hol találom a sajtreszelőt és azt is tudom, hogy melyik fiókban vannak tollak és ceruzák. Amikor a listát írtam, teljesen más kép lebegett előttem: szép új bútorok, új padló és új konyha. 

 Idővel rájöttem, hogy azok csak tárgyak, amik szintén fontosak, hiszen kellenek ahhoz, hogy jól érezzem magam, de elfogadtam, hogy a felújításnak még nincs itt az ideje. Az új bútorok nélkül is sikerült otthonná varázsolni a házat, amiben lakunk. Persze ehhez kellettek a gyerekek is 

 2. Erőszakmentes kommunikáció elsajátítása: ehhez kaptam eszközöket, videóanyagot, olvasnivalót, sok segítséget… mégsem álltam neki. Tényleg sok minden történt 2020-ban és a az erőszakmentes kommunikáció egy nagyon jó eszköz arra, hogy könnyebben kezeljük a feszült helyzeteket, de valahogy ennek sem láttam még az idejét. Nem igazán voltak olyan helyzetek, ahol szükségesnek tartottam volna az EMK-t. Nagyon szeretném elsajátítani, meg is tartom a listámon, de megnézem, hogy hogyan tudnám ezt szokássá változtatni ahelyett, hogy úgy érezném egy új készséget kell elsajátítanom, ami sok időt és odafigyelést, tudatosságot igényel.

3. A napindító rutint automatizálni. Annyira jó napindító rutinom van… annyira jó lenne, ha használnám is. Ez lesz a #1 számú célom a jövő évre. A szokás workshopokon én is végig megyek a résztvevőkkel, és folyamatosan elsajátítok egy-egy szokást. Szépen felépítem a rendszert, hogy tényleg automatikus legyen év végére.

 4. Leadni 10 kilót ezt inkább hagyjuk – ment is le, jött is fel. A márciusi karantén kicsit betett, most viszont úgy érzem kezdek nyugodtabb vizekre evezni. Marad a listámon, de azt hiszem változtatok a célom megnevezésén. A „leadni 10 kiló” stresszel, úgy érzem túl akarok lenni rajta, minél előbb, pedig nem ez a lényege. Itt identitást kell felvennem, ami tulajdonképpen összefügg az 5. számú ponttal.

5. Az egészséges életmód minden alappillérét elsajátítani. Alvás, elég folyadék, zöldség – gyümölcs megfelelő aránya, sport, friss levegő, relaxálás, önfejlesztés – hirtelen ennyi jutott az eszembe. Ezeket is mind, apró részletekként bevinni a mindennapjaimba a cél.

 6. Szeretnék a családomba több időt és energiát fektetni. Azt hiszem ez teljesült (köszönöm Covid19). A kényszerhelyzet úgy hozta, hogy sokat foglalkozzak Noahval is és Lucyvel is. Meglepően sok dolgot engedtem el ebben az évben, ami csak a javamra vált. Más perspektívába helyeztem az életemet, a céljaimat, saját magamat. 

7. Szeretnék kialakítani közösségeket.  Ez az álom megvalósulóban van. A lakópark, ahova költöztünk, kezd egy közösséggé fejlődni. Októberben nagy sikert aratott a halloweeni “csokivadász” megmozdulásunk. 20 ház csatlakozott és vagy 40 gyerek rótta az utcákat beöltözve. Most pedig közösen díszítjük a fenyőfát a park elején. Nagyon jó érzés összehozni az embereket. ❤️ Az Aroma Freedom Technikával is kezdem már kiépíteni azt a közösséget, akik el szeretnének mélyedni ebben a nagyszerű gyakorlatban. Már egyre több területen használják az illóolajokat tudatosan és nekik nagyon jól jön egy ilyen konkrét, jól felépített technika. Jövőre már okleveles gyakorlatvezetőket is kiképezhetek, így a közösség is nőni fog, illetve teljesül a 8. pont.

8. Nagy álmom, hogy országosan ismertté váljon az Aroma Freedom Technika, ami segít a negatív érzelmek elengedésében. Azt gondoltam, hogy ez egy hosszabb folyamat eredménye lesz és nagyon örülök a fejlődésnek. Szerintem ezt a pontot sikeresnek mondhatom. Talán, ha időhöz szeretném kötni a célomat, akkor azt mondanám, hogy az 5 éves terv végcélja ez. 5 év (most már csak 4) múlva azt szeretném, ha az ország minden területén ismernék az Aroma Freedom Technikát.

9. Elmenni a Young Living Konferenciára szeptemberben. Nos, ez a pont nem sikerült volna, ha nincs a Covid19, hiszen a férjem Houstonban március óta, én meg két gyerekkel itthon. Viszont! A korlátozások miatt a konferenciát online tartották, így részt tudtam venni rajta.

10. Sikeres vállalkozó lenni. Oké. A siker több rétegű. Ki mit vesz fel magára. Számomra a vállalkozásom sikeres, hiszen elindítottam, kiadattam a könyvet, folyamatosan ápolom, és növesztem tapasztalattal és érzelmekkel. Sikeres a vállalkozásom, mert az eredeti célom (hogy Noah használja a technikát) megvalósulni látszik. Sikeres vállalkozó vagyok, mert amit elterveztem, azt véghez is vittem. Sőt! Folyamatosan fejlesztem magam és újabb lépéseket teszek meg afelé, hogy az álmaim megvalósuljanak. 

Összegezve a 2020-as évemet: sikeresnek mondható ?. Voltak dolgok, amik elgondolkodtattak; hibák, amikből tanultam;  sikerek, amiből még több energiát nyertem és ötletek, amik fűtötték a szenvedélyemet. Csak remélni tudom, hogy ez a tűz 2021-ben is égni fog.

error: Védett tartalom !!