Ylang Ylang illóolaj. Kiegyensúlyozás és támogatás illóolaja!

Tanulj meg mindent erről a csodálatos illóolajról!

 

Az Ylang Ylang illóolajat a fa virágaiból gőzdesztillálják. És többek között azt jelenti, hogy „virágok virága” (lásd alább). Általában az egészséges haj elősegítésére és az érzelmek kiegyensúlyozására használták.

Érdekes, hogy az Ylang Ylang olaj minősége nagymértékben függ a virágok leszedésének idejétől és a lepárlási folyamattól.

A virágszedés legjobb ideje a kora reggel; ekkor adja a legjobb és legtöbb olajat.

Legalább öt különböző olajminőséget különböztetnek meg a desztillációs eljárás folyamán, de számos módszer létezik arra, hogyan nevezzék el ezeket a minőségeket! Ami azonban egyezik, az az, hogy a desztilláció első órája eredményezi a legjobb minőségű olajat. Ezt Ylang Ylang Complete-nek nevezik. A legrosszabb minőséget utolsóként veszik, és Canangának hívják.

A Cananga olaj szeszkviterpénekben gazdag, az Ylang Ylang pedig alkoholokban és észterekben. A Cananga illata élesebb, keményebb, mint az Ylang Ylangé.

Bár ehhez az olajhoz könnyű hozzájutni, nehéz lehet megtalálni a terápiás minőséget, főleg az olyan cégek olajainál, akik az EU-s szabályozásokon kívül esnek. Itt címkézési és marketing probléma adódhat (Amerikában erre nincs szabályozás). Ezért fontos, hogy válassz egy jó hírű illóolaj-céget az Ylang Ylang vásárlásához, ha a lehető legjobb eredményt szeretnéd elérni.

Az Ylang Ylang számos kedvenc olajkeverékemben megtalálható, köztük a Peace & Calming™, a Present Time™, a Into the Future™ és a Harmony™ illóolaj keverékekben. Ezek mind olyan keverékek, amelyeket napi szinten használok magamon. És persze értem, hogy az ylang ylang miért nélkülözhetetlen mindegyikben! 🙂

Olyan illóolajkeverékre vágysz, amely sok ylang ylangot tartalmaz? Próbáld ki az Awaken keveréket, de melegen ajánlom a Harmony, Forgiveness, Present Time, Joy és Dream Catcher keverékeket!

 

 

Ez egy egyszerű referencia útmutató a Ylang Ylang illóolajhoz. Bemutatom, hogyan és mire használd az olajat. Emellett tippeket és ajánlásokat is adok!

Ahogy kapok új információkat, tippeket és ajánlásokat, felkerülnek az oldalra, ezért látogass vissza gyakran!

Tapasztald meg az kiegyensúlyozás olajkeverékét. Vásárolj Ylang Ylang illóolajat itt!

 

Tapasztald meg az Ylang Ylang illóolaj előnyeit

Mi a nemzetség és faj? Cananga odorata

Miért fontos ez az információ? Mindig jó ötlet, ha ismered az illóolaj nemzetségéhez tartozó fajtát, hogy tudd, mit kapsz! Túl sok cég általánosan címkézi az illóolajokat, ami azt jelenti, hogy egyikünk sem tudja, mit tesznek a nekünk eladott olajokba!

A növény melyik részét használják fel? Virág

Legérdekesebb történelmi hivatkozás? Tudtad, hogy az indonézek ylang ylang virágokkal borítják be a friss házaspárok ágyait?

Mi a növény nevének eredete? Az ylang ylang a tagalog „ilang” szóból származik, jelentése „vadon”, vagy az „ilang-ilan” szóból, aminek a jelentése „ritka”.

Miért olyan fontos ez az információ? Nem, ez nem olyan fontos információ, csak egy szórakoztató tény!

Mi az ORAC érték? 130 000 µTE/100g

Mit jelent ez a szám? Az ORAC az Oxigen Radical Absorbance Capacity (oxigéngyök elnyelő kapacitás) rövidítése. Laboratóriumi körülmények között vizsgált biológiai minták antioxidatív hatásának mértéke. Azaz megmutatja az élelmiszer antioxidáns hatását. Például: Spenót = 1260; Szegfűszeg = 1 078 700. Azta!

A szegfűszeghez tartozó szám NEM elírás!

Mik a növényi tulajdonságok? Kiegyensúlyozó, helyreállítja az érzelmeket és tápláló.

Melyek az Ylang Ylang illóolajnak dokumentált felhasználási módjai?

Masszírozd be a fejbőrbe, hogy javítsa az egészséges, fényes haj megjelenését. Támogatja az egészséges hajhagymákat.

Az Ylang Ylang illóolaj bármilyen helyzetben használható:

 

Acceptance illóolaj
 • fokozza az érzékiséget,
 • bűntudat,
 • megtiport önbecsülés,
 • tudatalatti elfojtások,
 • szexualitás felszabadítása,
 • stresszoldó
 • szorongásoldó
 • görcsös megfelelés
 • érzelmi és mentális merevség
 • önbizalom
 • magabiztosság
 • szenvedély,
 • bátorság,
 • játékosság,
 • vidámság
 • lendület
 • nőiesség
 • kapcsolatteremtés

Mi az aromás hatása az elmére?

Édes és virágos aromája nagyon megnyugtató és ellazító.

Mi ennek az olajnak mentális (szemléleti), érzelmi és spirituális értelmezése?

Az Ylang Ylang olajat a férfi és a női energiák kiegyensúlyozására használták, így a teljes harmónia állapota érhető el.

Ne feledd, akkor vagyunk kiegyensúlyozatlanok, ha az agy egyik oldalán rendkívül dominánsak vagyunk (bal – logikus; jobb – intuitív).

Feltételezik, hogy az agy oldalai együttműködnek a szívvel, hogy egyensúlyt teremtsenek a cselekvés és a lét között – a passzivitás vagy harc között, ami manapság normának tűnik.

Az Ylang Ylang olyan negatív érzelmek felszabadításával támogat minket, mint a harag, a birtoklási vágy vagy az alacsony önértékelés. És olyan pozitív érzelmek előmozdítását idézi elő, mint az önbizalom, az önszeretet és a spirituális tudatosság, hogy hogyan élhetjük másképp az életet, mint amit tanítottak nekünk.

A növény azt üzeni: “Menj az észleléseken és a szterotípiákon túl – ez minden – önmagunk által meghatározott korlátok és felfogások arról, hogy mi is igaz. A nőies természet az az egyensúlyozó összetevő, amely szükséges ahhoz, hogy teljesek legyünk.”

Az Ylang Ylang olaj azoknak is segít, akik szellemileg vagy lelkileg kimerültek a fent leírt egyensúly hiánya miatt. Visszaállítja a testet, az elmét és a szellemet az összhangba.

 

Melyik csakra érintett?

Kitágítja a szívcsakrát.

Mi a megfelelő csakra színe?

Rózsaszín

Hogyan használjuk?

NEAT – hígítatlanul, illetve

 • Cseppents néhány cseppet (2-4) a fülekre, a torokra, a csuklókra, a halántékra vagy a lábra
 • Alkalmazd a csakrákra
 • Lélegezd be
 • Használd parfümként vagy kölniként, és helyezze a csuklóra és/vagy a nyakra
 • Porlaszd

Használható ez az olaj állatoknál?

Igen, nyugtató hatással van az állatokra.

Megjegyzés az állatokkal kapcsolatban: Bizonyos olajok nagyon mérgezőek lehetnek a macskákra. Citrustermékek és különösen olyan olajok, amelyek nem terápiás minőségűek. Kérlek, fordulj állatorvosodhoz, ha nem vagy biztos abban, hogy illóolajat kennél kedvencedre.

Jelenleg csak a Young Living illóolajok használatát javaslom állatokon.

 

Mik a biztonsági óvintézkedések?

Először is csak terápiás minőségű illóolajokat használj a legjobb eredmény érdekében!

Az Ylang Ylang olaj egyik előnye, hogy általánosan biztonságosnak (GRAS) tartják. Bár étrend-kiegészítőként is használható, 6 év alatti gyermekek számára nem ajánlott ilyen módon használni.

Ennek az olajnak nincs ellenjavallata. A gyakran ismételt használat érintkezési túlérzékenységet okozhat. Alacsony a vérnyomás esetén takarékosan kell alkalmazni.

Ha terhes vagy, szoptatsz, gyógyszert szedsz vagy valamilyen egészségügyi problémád van, használat előtt konzultálj egészségügyi szakemberrel.

 

Esszenciális apróságok

Tudtad, hogy az Ylang-Ylangot Indonéziában „Szegény ember jázminaként” emlegetik, mert édes aromájú, és ugyanazokkal a tulajdonságokkal és felhasználási módokkal rendelkezik, mint a jázmin?

 

 

Tippek és ajánlások egy illóolaj-használótól

Az egészséges bőr támogatása érdekében levendula illóolajjal használd az Ylang Ylang-ot!

 

Megosztanál egy nagyszerű tapasztalatot ezzel az illóolajjal kapcsolatban?

Van személyes történeted erről az illóolajról? Kérlek oszd meg itt!

error: Védett tartalom !!