Levendula illóolaj. Nyugató, relaxáló hatása mellett támogatja az egészséges bőrt.

Tanulj meg mindent erről a csodálatos illóolajról!

 

A levendulaolaj előnyei közé tartozik az ellazulás, a stressz oldása és még sok más.

Kiegyensúlyozó tulajdonságai miatt kellően gyengéd ahhoz, hogy kutyákon, macskákon és lovakon is használhassuk.

Egy francia tudós, René Gattefossé volt az első, aki felfedezte a levendula szövetregeneráló és sebgyógyító tulajdonságát, mikor nagymértékű égési sérüléseket szenvedett a karja egy laboratóriumi robbanás során. Ma a levendula azon kevés esszenciális olajak egyike, melyet még mindig jegyez a British Pharmacopoeia. És azóta is az egyik legnépszerűbb olaj, és az egyik legsokoldalúbb olaj a természetben.

Az illata nagyon pihentető és megnyugtatja a testet és a lelket. Éppen ezért az egyik kedvenc olajom, és „must have” otthonra vagy irodába!

Kedvenc levendulatartalmú illóolajkeverékeim a Forgiveness, Gathering, Harmony, Highet Potential, Motivation, Tranquil, Stress Away, Trauma Life és a Gentle Baby. A Gentle Baby biztonságosan használható terhesség alatt, és még a csecsemők mellett is porlasztható! Segít ellazulni és középpontban maradni szülés előtt, alatt és után! Apáknál is alkalmazható!wink 

 

Ez egy egyszerű referencia útmutató a Lavender illóolajhoz. Bemutatom, hogyan és mire használd az olajat. Emellett tippeket és ajánlásokat is adok!

Ahogy kapok új információkat, tippeket és ajánlásokat, felkerülnek az oldalra, ezért látogass vissza gyakran!

Tapasztald meg az kiegyensúlyozás olajkeverékét. Vásárolj Lavender illóolajat itt!

 

Tapasztald meg a Levendula illóolaj előnyeit

Mi a nemzetség és faj? Lavandula angustifolia

Miért fontos ez az információ? Nos, akár hiszed, akár nem, néhány cég helyettesíteni fogja az igazi levendulát egy olyan fajjal a családon belül, ahol az illat nagyon hasonló! De ne feledd, akkor különböző kémiai összetevőkkel és támogató tulajdonságokkal rendelkezik az illóolaj, ezért kérlek, vedd ezt figyelembe, amikor illóolajat váasárolsz.

A növény melyik részét használják fel? Virág, szár

Legérdekesebb történelmi hivatkozás? Tudtad, hogy a levendula (és az aromaterápia) előnyeit szinte véletlenül fedezték fel újra? Igen, a fentebb említett francia tudós, René Gattefossé, az aromaterápia atyja használta levendulát a családja illatszerüzletében.

Mi a növény nevének eredete? Az olasz Lavanda szóból származik, ami azt jelenti, hogy tisztítani (Lavare latinul)

Miért olyan fontos ez az információ? Nem, ez nem olyan fontos információ, csak egy szórakoztató tény!

Mi az ORAC érték? 360 µTE/100g

Mit jelent ez a szám? Az ORAC az Oxigen Radical Absorbance Capacity (oxigéngyök elnyelő kapacitás) rövidítése. Laboratóriumi körülmények között vizsgált biológiai minták antioxidatív hatásának mértéke. Azaz megmutatja az élelmiszer antioxidáns hatását. Például: Spenót = 1260; Szegfűszeg = 1 078 700. Azta!

A szegfűszeghez tartozó szám NEM elírás!

Mik a növényi tulajdonságok? Pihentető és nyugtató.

Melyek a Levendula illóolajnak dokumentált felhasználási módjai?

Támogatja az egészséges bőrt. Jó érzékeny bőrtípusokra. Alkalmazd helyileg, ha túl sok időt töltöttél a napon, hogy megnyugtassa a bőrödet.

A Levendula illóolaj bármilyen helyzetben használható:

 

Acceptance illóolaj
 • nyugtató,
 • relaxáló,
 • pihentető,
 • kiegyensúlyozó,
 • enyhíti a haragot és a frusztrációt,
 • égési sérülések,
 • hajhullás,
 • álmatlanság,
 • idegi feszültség
 • fejleszti a koncentrációt,
 • csökkenti a mentális stresszt,
 • növeli az éberséget,

Mi az aromás hatása az elmére?

Nyugtató, pihentető és kiegyensúlyozó. Enyhíti a haragot és a frusztrációt.

Mi ennek az olajnak mentális (szemléleti), érzelmi és spirituális értelmezése?

A Levendula segít az embereknek és az állatoknak ellazulni, és lépésről lépésre felvállalni a változást, ahelyett, hogy azon fáradoznának, ami nem irányítható. Segít alkalmazkodni az átmenetekhez az érzelmi elme és test ellazításával, valamint a szív megnyitásával. Emellett energiát ad a stagnáló helyzetekhez, sőt még az edzési rutinodhoz is. Ezenkívül elősegíti a magasabb szintű kommunikációt, világosságot és intuitív betekintést hozva, ha hajlandó vagy erre megnyílni.

 

Melyik csakra érintett?

Elősegíti a szív- és koronacsakra megnyílását.

Mi a megfelelő csakra színe?

Rózsaszín

Hogyan használjuk?

NEAT – hígítatlanul, illetve

 • Cseppents néhány cseppet (2-4) a fülekre, a torokra, a csuklókra, a halántékra vagy a lábra
 • Alkalmazd a csakrákra
 • Lélegezd be
 • Használd parfümként vagy kölniként, és helyezd a csuklóra és/vagy a nyakra
 • Porlaszd

Használható ez az olaj állatoknál?

Igen, minden állatnál, beleértve a macskákat is, használhatod ezt az olajat!

Hagyd, hogy közvetlenül az üvegből szagolják az illóolajat, vagy tégy egy-két cseppet a tenyeredbe, majd hagyd, hogy megszagolják. Esetleg tegyél egy cseppet a tenyeredbe, és simogasd meg őket tetőtől talpig.

Megjegyzés az állatokkal kapcsolatban: Bizonyos olajok nagyon mérgezőek lehetnek a macskákra. Citrustermékek és különösen olyan olajok, amelyek nem terápiás minőségűek. Kérlek, fordulj állatorvosodhoz, ha nem vagy biztos abban, hogy illóolajat kennél kedvencedre.

Jelenleg csak a Young Living illóolajok használatát javaslom állatokon.

 

Mik a biztonsági óvintézkedések?

Először is csak terápiás minőségű illóolajokat használj a legjobb eredmény érdekében!

A Levendula illóolaj egyik előnye, hogy általánosan biztonságosnak (GRAS) tartják. De győződj meg arról, hogy a levendula nem más faj vagy hibrid, például a lavandin. A lavandint általában szintetikus anyagokkal keverik, és levendulaolajként árusítják!

Hígítás nem szükséges; a legérzékenyebb bőr kivételével minden bőrtípusra alkalmas. Általában biztonságos 2 évesnél idősebb gyermekek számára

Ha terhes vagy, szoptatsz, gyógyszert szedsz vagy valamilyen egészségügyi problémád van, használat előtt konzultálj egészségügyi szakemberrel.

 

Esszenciális apróságok

Tudtad, hogy a Miami Egyetem kutatói azt találták, hogy a levendulaolaj belélegzése növeli a béta-hullámokat az agyban, ami fokozott relaxációra utal? Ezenkívül csökkenti a depressziót és fejleszti a kognitív képességeket (Dr. Diego, és társai, 1998). 

Tudtad, hogy az Osaka Kyoiku Egyetem 2001-es tanulmánya szerint a levendula csökkenti a mentális stresszt és növeli az éberséget? (Motom ura, 2001).

 

Tippek és ajánlások egy illóolaj-használótól

Levendula olajjal kapcsolatban mindig két sztorim van, amit el szoktam mesélni.

Az egyik az, amikor megkaptam a kezdőcsomagomat és az első illóolaj, amit kipróbáltam, az a levendula volt.

Akkora csalódás volt számomra, hiszen én a már jól megszokott szappanok, testápolók, füstölők édes illatát vártam, erre jött egy erőteljes, földes levendula. Ráadásképp épp terhes voltam akkor. Mérgelődtem is, hogy kiadtam ennyi pénzt egy olyan olajért, ami abszolút nem jön be.

Persze később, mikor már belemerültem az illóolajok rejtelmeibe, olvastam, hogy az, amit én “igazi” levendulának véltem, tulajdonképpen lavandin, ami illatos, de nincsenek olyan szuper hatóanyagai, mint az igazi IGAZI levendulának.

Később (terhességem után) már jobban éreztem a levendula hatását, de én csak keverékekben, mert még mindig ott volt bennem az első találkozásunk élménye (és persze a gondolat, hogy nem is igazi levendula).

Ma már sokat használom, főleg a gyerekeknél. 😀

A másik sztori a férjemhez kapcsolódik, aki nagyon nem hitt az illóolajok erejében. A férjem, Daniel, kémikus, kockafejű, földhözragadt, neki csak a kutatási eredmények és a számok beszélnek.

Egyik nap éppen csinálta a vacsoránkat, héjában sült krumplit, és persze nem használt kesztyűt, hogy kivegye a forró krumplikat (mert hát, laborban dolgozik és napjában többször fog meg forró dolgokat, az ő keze már hozzászokott) és megégette a kezét.

Panaszkodott is, hogy ebből nagy seb lesz (hát ő már csak tudja, hiszen napjában többször fog meg forró dolgokat). Rácseppentettem gyorsan egy csepp levendulaolajat. Körülbelül egy óra múlva jött elképedve, hogy a hólyag eltűnt és már csak kicsit piros az égés helye.

És innentől kezdve használja a férjem is az illóolajokat.

 

 

Megosztanál egy nagyszerű tapasztalatot ezzel az illóolajjal kapcsolatban?

Van személyes történeted erről az illóolajról? Kérlek oszd meg itt!

error: Védett tartalom !!