Szegfűszeg illóolaj, amely támogatja az egészséges gondolkodásmódot

Tanulj meg mindent a Szegfűszeg illóolajról!

A szegfűszeg illóolaj felhasználása magában foglalja az egészséges gondolkodásmód támogatását a munka és a szórakozás, játék körül. Ez az olaj a természetben előforduló eugenolt tartalmazza.

Ezt az olajat a Young Living híres Thieves® keveréke tartalmazza, amely a szegfűszeg mellett, fahéjat, eukaliptuszt, citromot és rozmaringot is tartalmaz.

Tehát ha rendszeresen használod a Thieves® illóolajkeveréket az egészséges immunrendszered támogatására, akkor a szegfűszeg csodálatos érzelmi hatását is élvezed minden nap.

Nézzük is meg, mik is a szegfűszeg érzelmi hatásai.

Ez egy egyszerű referencia útmutató a Szegfűszeg illóolajhoz. Bemutatom, hogyan és mire használd az olajat. Emellett tippeket és ajánlásokat is adok!

Ahogy kapok új információkat, tippeket és ajánlásokat, felkerülnek az oldalra, ezért látogass vissza gyakran!

Támogasd az egészséges gondolkodásmódot ezzel az  illóolajjal. Vásárolj Szegfűszeg illóolajat itt!

Tapasztald meg a Szegfűszeg illóolaj előnyeit

Mi a nemzetség és faj? Syzygium aromaticum (tudományos név)

A kutatásaim alapján a szegfűszegnek több szinonimája is van (ugyanannak a növénynek más a neve). Ezek az Eugenia caryophyllata, az Eugenia caryophyllus, a Caryophyllus aromaticus, az Eugenia aromatica és a Myrtus caryophyllus.

Határozottan láttam a Syzygium aromaticumot, az Eugenia caryophyllatat és az Eugenia caryophyllust felváltva használni, és ez kicsit zavaró lehet! Ha esetleg találnál más információt erről, vagy ezt tévesen írtam ki, kérlek jelezd!

Miért fontos ez az információ? 

Nos, amint láthatod, zavaró, ha ugyanazt a növényt különböző nevekkel használják. Ezenkívül 400-500 szegfűszegfaj létezik, köztük számos kemotípus.

A kemotípus (CT) egy elnevezés, amely megmondja, hogy a faj milyen különböző kémiai összetevőket tartalmaz. Ez általában azért fordul elő, mert a növényt más területen termesztik, olyan eltérő éghajlati körülmények között, amelyek megváltoztatják a kémiáját.

Tehét váljon szokásoddá az illóolajok vásárlásánál a név mellett, a nemzetség és faj elolvasása is.

A növény melyik részét használják fel?  Virágbimbó és szár.

Legérdekesebb történelmi hivatkozás? Tudtad, hogy a szegfűszeg szerepel Hildegard Fizikai könyvében? Bingeni Hildegard (1098-1179) a középkor első gyógynövény- és természetgyógyászaként volt ismert. Könyve dokumentálta munkásságát.

Mi a növény nevének eredete? A szegfűszeg a latin „clavus” szóból származik, jelentése „köröm”.

Miért olyan fontos ez az információ? Nem, ez nem olyan fontos információ, csak egy szórakoztató tény!

Mi az ORAC érték? 1,078,700 uTE/100g

Mit jelent ez a szám? Az ORAC az Oxigen Radical Absorbance Capacity (oxigéngyök elnyelő kapacitás) rövidítése. Laboratóriumi körülmények között vizsgált biológiai minták antioxidatív hatásának mértéke. Azaz megmutatja az élelmiszer antioxidáns hatását. Például: Spenót = 1260; Szegfűszeg = 1 078 700. Azta!

A szegfűszeghez tartozó szám NEM elírás!

Mik a növényi tulajdonságok? Energetizáló és revitalizáló; és felmelegítő hatású.

Melyek a Szegfűszeg illóolajnak dokumentált felhasználási módjai?

 

A Szegfűszeg illóolaj bármilyen helyzetben használható:

 

Tömjén illóolaj
  • Hisztéria
  • Szorongás
  • Melankólia
  • Frusztráció
  • Tisztánlátás
  • Viselkedésminták szétszedése
  • Mentális blokkok
  • Negatív érzelmek oldása
  • Ismétlődő hajlamok elmozdítása
  • Egészséges gondolkodásmód
  • Munkához való hozzáállás támogatása
  • Türelem
  • Bátorság
  • Kitartás
  • Nyugodtság
  • Mérgező emberek
  • Agyi köd
  • Illúziók leküzdése
  • Zsibbadás

Mi az aromás hatása az elmére?

Forró és fűszeres aromája tisztaságot hoz!

 

Mi ennek az olajnak mentális (szemléleti), érzelmi és spirituális értelmezése?

A szegfűszeg illóolaj felhasználása magában foglalja a spirituális területet is. A szegfűszegről azt mondják, hogy betekintést nyújt érzelmi diszkomfortunkba, kényelmetlenségünkbe.

Hányszor történt valami olyan Veled, hogy csak később vált világossá számodra, hogy valójában valami rejtett jelentés volt mögötte?

Meg kell nézni azt, hogy milyen mögöttes tartalma van azoknak az eseményeknek, amelyek nem a terveink szerint alakultak.

A szegfűszeg ebben segíthet nekünk. Segít elgondolkodni önszabotázsunk okain; és segít elengedni őket, mert már nem szolgálnak minket!

Ezenkívűl nagy segítség érzelmi szorongás idején. Természetesen van egy technika arra, hogy átvágd a hisztériát, a mély melankóliát, és eljuthass a problémák gyökeréhez. Használj hozzá szegfűszeget!

A szegfűszeg felemelhet, ha mély frusztrációban vagy, segít a tisztánlátásban, és bátorságot ad, hogy szembenézz egy újabb nappal.

A szegfűszeg segít a régi viselkedési minták, mentális gondolatok vagy blokkok szétszedésében, valamint a negatív érzelmek vagy az ismétlődő hajlamok elmozdításában, amelyek szintén mélyen és alattomos módon járulnak hozzá az egészségügyi problémákhoz.

Tudtad, hogy egy szegfűszegnek 20 évbe telik, amíg virágbimbókat hoz létre – ezek a szárított szegfűszegek a konyhádban? Ez tükrözi azt a türelmet és kitartást, amelyet ez az illóolaj megtestesít.

 

Kimutatták, hogy a szegfűszeg illóolaj csökkenti a szorongást, és segít nyugodtnak, türelmesnek és bízni az élet nagyobb kihívásaiban is. Ez a legtöbbünk számára nagyon nehéz feladat. Azonnali megoldásokat akarunk. Életre, sikerre és nagyszerű kapcsolatokra vágyunk MOST. A türelem nem olyan erény, amellyel a legtöbbünk rendelkezik – különösen, ha valamire mélyen vágyunk.

A szegfűszeg illóolaja tökéletes, ha segítségre van szükséged egy hosszútávú kihívás megtételéhez. Támogat abban, hogy ne add fel, és megtaláld a legmélyebb részeidhez vezető utat. Ez a dedikált olaj támogatja az állóképességed, hogy lépésről lépésre haladhass előre.

Használd arra, hogy megakadályozza, hogy mérgező baktériumok vagy emberek hozzád tapadjanak és a bőröd alá kerüljenek (ahogyan egy parazita vagy negatívum teszi). Hatékonyan segít eltüntetni a rejtett, sötét vagy mérgező energiát a körülötted lévő térből: a felületekről, a levegőből vagy a környezetedből.

Szegfűszeg azon képessége, hogy átvágja a negativitást és mélyen behatol, segít mentálisan és érzelmileg áttörni az agyi ködön, és eljutni a probléma gyökeréhez. Amikor úgy érzed, segítségre van szükséged az illúziók leküzdésében vagy a manipulálni vágyók „pörgő beszédében”, a szegfűszeg illóolaj a barátod.

Vannak esetek, amikor a zsibbadás érzése jó is lehet, például ha le kell lassítanunk az olyan heves érzelmek támadását, mint a sokk, trauma, hirtelen rossz hír vagy bánat. Ugyanúgy, ahogy a szegfűszeget évszázadok óta használják az archaikus fogászati ​​eljárások során fellépő traumák elzsibbasztására (például a rossz fogak fogóval történő kihúzása), a szegfűszeg illóolaja segít az intenzív érzések lágyításában és az érzelmi idegek stabilizálásában.

Melyik csakra érintett?

Megnyitja a napfonat, szív- és torokcsakrát.

Hogyan használjuk?

HÍGÍTVA 20:80 hígítás (egy rész illóolaj: négy rész növényi olaj), illetve

  • 2-4 cseppet kenj a neked megfelelő testi területre
  • Alkalmazd a csakrákra
  • Lélegezd be
  • Porlaszd

Használható ez az olaj állatoknál?

Igen, de őszintén szólva ez egy forró olaj, így inkább keverékekben használd, mint például a Thieves® vagy a Melrose™ illóolajkeverékekkel. Ha szegfűszeget szeretnél használni, akkor nagyon magas hígítás ajánlott háziállatok számára.

Állataid közvetlenül az üvegből is megszagolászhatják, vagy tegyél egy cseppet a tenyeredbe, és azt szagoltasd meg, majd simogasd meg a fejtől a lábujjig.

 

 

Megjegyzés az állatokkal kapcsolatban:

Bizonyos olajok nagyon mérgezőek lehetnek a macskákra. Citrustermékek és különösen olyan olajok, amelyek nem terápiás minőségűek. Kérlek, fordulj állatorvosodhoz, ha nem vagy biztos abban, hogy illóolajat kennél kedvencedre.

Jelenleg csak a Young Living illóolajok használatát javaslom állatokon.

Mik a biztonsági óvintézkedések?

Először is csak terápiás minőségű illóolajokat használj a legjobb eredmény érdekében!

A szegfűszeg normál felhasználási szinten nem mérgező, és biztonságosnak (GRAS) tekintik.

Erős bőrirritációt okozhat, ezért a hígítás javasolt. Mindig hígítsaód fel, mielőtt bőrön használnád.

Fordulj egészségügyi szakemberhez tanácsért, ha vérhígító gyógyszert szedsz.

Ha terhes vagy vagy orvosi felügyelet alatt állsz, kérd ki orvosod véleményét használat előtt.

Esszenciális apróságok

A szegfűszeget évszázadokon keresztül használták a sonkafőzéshez, mert elég erős volt ahhoz, hogy elpusztítsa a sertéshús mélyén eltemetett, hírhedt parazitákat.

Tudtad, hogy mielőtt a holland hódítók elpusztították az összes szegfűszegfát a Maluku-szigeteken (régebben Fűszer-szigetek), a pápuaiak nagyon élénk emberek voltak? Ez a tizenhatodik században történt.

Tudtad, hogy a szegfűszeg a “Négy tolvaj ecet” vagy a “marseille-i ecet” egyik összetevője volt? A tolvajok a 15. században sírrabláshoz használták ezt a formulát.

 

 

Tippek és ajánlások egy illóolaj-használótól

Porlaszd, hogy feldobja a környezetet! Adj hozzá narancsot és fahéjat!

Megosztanál egy nagyszerű tapasztalatot ezzel az illóolajjal kapcsolatban?

Van személyes történeted erről az illóolajról? Kérlek oszd meg itt!

Egykomponensű illóolajok - Gyors útmutató

Kíváncsi vagy más illóolajokra?

Kattints ide és tanulj még többet ezekről a csodálatos illóolajokról!

error: Védett tartalom !!