Jázmin esszencia, több, mint afrodiziákum

Tanulj meg mindent a Jázmin esszenciáról!

  A jázmin valójában „esszencia” nem pedig esszenciális olaj, de néha jázmin illóolajként jelölik. Tudtad, hogy a virágokat éjjel kell leszedni a maximális illatanyag-tartalom miatt. Igen, napkelte után az illatanyag egy része elpárolog!Részben ezért kapta az “Éj királynője” nevet. Népszerűsége és ára miatt a jázminolajat gyakran hamisítják! Csak hogy képet adjunk a jázmin esszencia előállításához szükséges virágok költségéről és mennyiségéről, az alábbiakban közlök néhány számot:
Kevesebb, mint fél kg jázminolajhoz körülbelül450 kg jázmin, vagy 3,6 millió friss, kinyílt virág szükséges. Kevesebb, mint fél liter jázminolaj 2200-4500 dollárba kerül. Ezzel szemben a szintetikus jázminolaj ára 3,5 dollár fél literenként, de ezekben természetesen nem találhatók meg a terápiás minőségű olaj alkotóelemei.
Azért lényegesen eltérő az igazi és a hamisított esszenciák ára.< A jázmin esszencia sok professzionálisan elkészített keverékben megtalálható sokfélesége miatt. A stressz enyhítésétől az érzelmi jólétünk kiegyensúlyozásáig a jázmin feltétel nélkül támogat bennünket. Kedvenc professzionálisan elkészített jázmint tartalmazó keverékeim a Clarity, Into the Future és Live with Passion illóolaj keverékek.
style="display:block" data-ad-format="fluid" data-ad-layout-key="-fb+5v+4k-d3+7b" data-ad-client="ca-pub-6823432816906196" data-ad-slot="4437245630">
style="display:block" data-ad-format="fluid" data-ad-layout-key="-fb+5w+4e-db+86" data-ad-client="ca-pub-6823432816906196" data-ad-slot="4437245630">

Ez egy egyszerű referencia útmutató a Jázmin esszenciához. Bemutatom, hogyan és mire használd az olajat. Emellett tippeket és ajánlásokat is adok!

Ahogy kapok új információkat, tippeket és ajánlásokat, felkerülnek az oldalra, ezért látogass vissza gyakran!

Fűszerezd meg a hálószobád ezzel az esszenciával. Vásárolj Jázmin esszenciát ITT!

illóolaj leírás weboldalra Jázmin

Tapasztald meg a Jázmin esszencia előnyeit

 

Mi a nemzetség és faj? Jasminum officinale

Miért fontos ez az információ?

Mindig fontos tudni a nemzetség faját és azt, hogy a növény mely részéből desztillálják az olajat.

Ahogy a bevezetőben említettem, a jázminolajat gyakran hamisítják, vagy terápiás minőségűként árulják, amikor valójában nem az. Túl sok cég általánosan címkézi az illóolajokat, esszenciákat, ami azt jelenti, hogy egyikünk sem tudja, hogy valójában mit tesznek az általuk eladott olajokba!

A növény melyik részét használják fel?  Virág

Legérdekesebb történelmi hivatkozás? Tudtad, hogy a jázmint az „éj királynőjeként” emlegetik, mert erős illata van az esti órákban? Illata csábító tulajdonságairól ismert!

Mi a növény nevének eredete?  A jázmin a perzsa “Yasmin” szóból származik, amely egy gyakori lánynév.

Miért olyan fontos ez az információ? Nem, ez nem olyan fontos információ, csak egy szórakoztató tény!

Mik a növényi tulajdonságok? Nyugtató és központosító

Melyek a Jázmin esszenciának dokumentált felhasználási módjai?

 

A Jázmin esszencia bármilyen helyzetben használható:

 

Tömjén illóolaj
 • “az éj királynője
 • enyhíti a depressziót
 • javítja a hangulatot
 • afrodiziákum
 • fokozza a romantikus és pozitív érzéseket
 • csökkenti a görcsöket
 • csökkenti a menopauza tüneteit
 • növeli az éberséget, és az energiaszintet
 • nyugtató hatású
style="display:block" data-ad-format="fluid" data-ad-layout-key="-fb+5w+4e-db+86" data-ad-client="ca-pub-6823432816906196" data-ad-slot="4437245630">

Mi az aromás hatása az elmére?

Édes és virágos aromája felemelő és pihentető.

 

Mi ennek az esszenciának mentális (szemléleti), érzelmi és spirituális értelmezése?

  Ezt az esszenciát több száz éve használják érzelmi egyensúly megteremtésére. Elsődleges célja a stressz enyhítése, valamint az eufória és a boldogság előidézése volt. A jázmin használata már kis mennyiségben is segíthet abban, hogy megértsük a szexualitást, és megszabaduljunk a vele kapcsolatos félelmektől. Olyanoktól, mint az intimitás, a méltatlanság érzése és a kihasználtság. Ezenkívül ráhangol minket a szexualitás isteni természetére, és átfogja azt az energiacserét, amely a lelkek között történik a közösülés során.  

Melyik csakra érintett?

A gyökér, a szakrális és a napfonat csakra egyesül. A szívcsakra kitágul.

Mi a megfelelő csakra színe?

Piros és rózsaszín.

Hogyan használjuk?

NEAT hígítatlanul, illetve

 • 2-4 cseppet kenj a neked megfelelő testi területre
 • Alkalmazd a csakrákra
 • Lélegezd be
 • Porlaszd

Használható ez az esszencia állatoknál?

Igen. Szagoltasd meg állataid közvetlenül az üvegből, vagy tégy egy-két cseppet a tenyeredbe, majd szagoltasd meg őket és simogasd végig a szőrükön az esszenciát.

Jelenleg csak a Young Living illóolajok használatát javaslom állatokon.

Mik a biztonsági óvintézkedések?

Először is csak terápiás minőségű illóolajokat használj a legjobb eredmény érdekében!

A jázmin esszencia normál felhasználási szinten nem mérgező, és biztonságosnak (GRAS) tekintik. Ha terhes vagy, szoptatsz, gyógyszert szedsz vagy valamilyen egészségügyi problémád van, használat előtt konzultálj egészségügyi szakemberrel.

Esszenciális apróságok

Tudtad, hogy a Chanel No. 5 parfümben jázmin is van? Tudtad, hogy hagyományosan a jázminolajat olyan helyeken használták, mint Kína, hogy segítse a szervezet méregtelenítését és enyhítse a légúti és májbetegségeket? A terhességgel és szüléssel kapcsolatos fájdalom csökkentésére is használták.  

Tippek és ajánlások egy illóolaj-használótól

Ha jázminolajjal szeretnéd megfűszerezni a hálószobád, kend be a nyakadat. Tested melege fokozza az illat hatását. Néhány csepp az ágyneműre, meleg fürdőbe vagy akár a hálószobában lévő diffúzorba és már mehet is a hancurozás.?

Megosztanál egy nagyszerű tapasztalatot ezzel az illóolajjal kapcsolatban?

Van személyes történeted erről az illóolajról? Kérlek oszd meg itt!

Egykomponensű illóolajok - Gyors útmutató

Kíváncsi vagy más illóolajokra?

Kattints ide és tanulj még többet ezekről a csodálatos illóolajokról!

style="display:block" data-ad-client="ca-pub-6823432816906196" data-ad-slot="5316009193" data-ad-format="auto" data-full-width-responsive="true">
style="display:block" data-ad-client="ca-pub-6823432816906196" data-ad-slot="5316009193" data-ad-format="auto" data-full-width-responsive="true">
error: Védett tartalom !!