Mézelő citromfű vagy Melissa illóolaj tisztító és kiegyensúlyozó

Tanulj meg mindent a Citromfű illóolajról!

  A citromfű olajnak erősítő és revitalizáló hatása van, ugyanakkor csillapít és lenyugtat, így jó a stressz enyhítésére. Számos tanulmány beszámol arról, hogy a citromfű jótékony hatással lehet a bőrre. A citromfűnek több elnevezése is van, köztük az orvosi citromfű, a méhfű, a mézelő citromfű és a Melissa. Ezek mind ugyanannak a Melissa officinalis növénynek a nevei, így ne keveredj össze a különböző nevek miatt. Ha a Melissa illóolajat vagy a Mézelő citromfű illóolajat látod, ezek különböző nevek, de az olajnak ugyanannak kell lennie!
DE! Ne keverd össze ezeket a neveket a méhbalzsammal. A méhbalzsam nem ugyanaz, és néha felcserélik citromfűvel, és ez bizony nem helyénvaló.
A citromfű használata népszerű a parfümiparban, de a növény olajhozama nagyon alacsony, a lepárlási költség rendkívül magas! Emiatt főleg terápiás célokra használják. Csak azért, hogy képbe legyél a tiszta citromfű előállításához szükséges növényi anyagok költségéről és mennyiségéről, összeszedtem néhány adatot: Kb. 450ml citromfű olaj = 3 tonna citromfű növényi anyag! Kb. 450ml TISZTA citromfű olaj = terápiás minőség = akár 15 000 dollárba is kerülhet! Tehát a tiszta terápiás minőségű citromfű olaj vagy melissa olaj ára 55 000 és 85 000 forint között mozog egy 5 ml-es üveg esetében. Találtam az interneten  2 550 forintért ugyanolyan méretű üveg Melissát, elgondolkodtató… A damaszkuszi rózsa illóolaj mellett ez az egyik legdrágább terápiás olaj a piacon. Ha a dolgokat forintban látod, akkor mindig kiderül a lényeg. És ahogy már sokszor mondtam, ha eredményt akarsz, jó minőségű terápiás olajra van szükséged! És ez költségekkel jár. És ennek az illóolajnak az előállítása óriási költség! Kérlek figyelj arra, hogy ne tévesszen meg azok a cégek, akik hamisítják illóolajaikat, és tiszta minőségű olajként értékesítik azokat. A citromfűt gyakran hamisítják citromfű és citronella illóolajokkal, mivel a kettő kombinációja hasonló illatú. Kedvenc citromfű illóolajat tartalmazó keverékeim az Awaken™ és a White Angelica™.  
style="display:block" data-ad-format="fluid" data-ad-layout-key="-fb+5w+4e-db+86" data-ad-client="ca-pub-6823432816906196" data-ad-slot="4437245630">

Ez az egyszerű referencia útmutató kifejezetten a Citromfű, azaz Melissa illóolajra vonatkozik. Bemutatom, hogyan és mire használd az olajat. Emellett tippeket és ajánlásokat is adok!

Ahogy kapok új információkat, tippeket és ajánlásokat, felkerülnek az oldalra, ezért látogass vissza gyakran!

Hangold össze testedet a lelkeddel. Vásárolj Melissa illóolajat ITT!

Citromfű illóolaj leírás weboldalra(9)

Tapasztald meg a Citromfű illóolaj előnyeit

 

Mi a nemzetség és faj? Melissa officinalis

Miért fontos ez az információ? 

Mindig fontos tudni, hogy az olaj milyen nemzetséghez tartozik. Csak egy név az üvegen nem igazán árulja el, hogy pontosan mit is kapsz.

Ahogy a bevezetőben említettem, a citromfűolajat gyakran hamisítják, vagy terápiás minőségűként árulják, amikor valójában nem az. A citromfű olaj hamisításának legnépszerűbb módja a citromfű és a citronella kombinálása.

A növény melyik részét használják fel?  Levelek és virágok.

Legérdekesebb történelmi hivatkozás? Tudtad, hogy a Melissa Karmelita vízben is megtalálható volt, amelyet a karmelita szerzetesek desztilláltak 1611 óta?

Mi a növény nevének eredete?  A Közel-Keletről származó illatos orvosi citromfű a „Melittena” görög eredetű női névről kapta latin nevét, melynek jelentése mézelő méh.

Miért olyan fontos ez az információ? Nem, ez nem olyan fontos információ, csak egy szórakoztató tény!

Mi az ORAC érték? 134,300 µTE/100g

Mit jelent ez a szám? Az ORAC az Oxigen Radical Absorbance Capacity oxigéngyök elnyelő kapacitás) rövidítése. Laboratóriumi körülmények között vizsgált biológiai minták antioxidatív hatásának mértéke. Azaz megmutatja az élelmiszer antioxidáns hatását.Például: Spenót = 1260; Szegfűszeg = 1 078 700. Azta!

A szegfűszeghez tartozó szám NEM elírás!

Mik a növényi tulajdonságok? Nyugtató és pihentető.

Melyek a Citromfű illóolajnak dokumentált felhasználási módjai?

 

A citromfű illóolaj bármilyen helyzetben használható:

 

Citromfű
 • szorongás,
 • nyugtalanság,
 • melankólia,
 • csillapítja a feszültséget és az idegeket
 • elősegíti az érzelmi egyensúlyt
 • javítja a bőr egészségét
 • hatékony hangulatjavító
 • tonikként szolgál az idegrendszer számára
 • gyulladás,
 • idegesség,
 • trauma,
 • sokk csillapítása
 • elősegíti az alvást,
 • ellazítja a testet, az elmét és a lelket
style="display:block" data-ad-format="fluid" data-ad-layout-key="-fb+5w+4e-db+86" data-ad-client="ca-pub-6823432816906196" data-ad-slot="4437245630">

Mi az aromás hatása az elmére?

Finom és citromos illatú aromája megnyugtató és felemelő.

 

Mi ennek az olajnak mentális (szemléleti), érzelmi és spirituális értelmezése?

 

A citromfű használata határozottan magában foglalja a spirituális és érzelmi területet.

Évszázadok óta használják a lélek és a test összehangolására. Segíteni fog azoknak, akik érzékenyek, és megszenvedik az érzelmi nyomást, és gyakran emiatt érzelmileg bezárkóznak.

A citromfű használata helyreállítja a tisztaságot, támaszt és egyensúlyt teremt a léleknek, így ismét pozitívan tekinthetünk életünkre és jólétünkre.

 

 

 

Melyik csakra érintett?

Megnyitja és kitágítja a szívcsakrát.

Mi a megfelelő csakra színe?

Rózsaszín

Hogyan használjuk?

NEAT hígítás nélkül, illetve

 • 2-4 cseppet kenj a neked megfelelő testi területre
 • Alkalmazd a csakrákra
 • Lélegezd be
 • Porlaszd

Használható ez az olaj állatoknál?

 

Igen, bár miután ez egy rendkívül drága illóolaj, inkább keverék összetevőjeként használd!

Hagyd, hogy közvetlenül az üvegből szagolják az illóolajat, vagy tégy egy-két cseppet a tenyeredbe, majd hagyd, hogy megszagolják. Esetleg tegyél egy cseppet a tenyeredbe, és simogasd meg őket tetőtől talpig.

 

Megjegyzés az állatokkal kapcsolatban:

Bizonyos olajok nagyon mérgezőek lehetnek a macskákra. Citrustermékek és különösen olyan olajok, amelyek nem terápiás minőségűek. Kérlek, fordulj állatorvosodhoz, ha nem vagy biztos abban, hogy illóolajat kennél kedvencedre.

Jelenleg csak a Young Living illóolajok használatát javaslom állatokon.

 

Mik a biztonsági óvintézkedések?

Először is csak terápiás minőségű illóolajokat használj a legjobb eredmény érdekében!

Bár általánosságban véve biztonságosnak (GRAS) tartják, 6 éven aluli gyermekeknél nem ajánlott a használata.

Ha várandós vagy, szoptatsz, gyógyszert szedsz, vagy bármilyen egészségügyi problémád van, konzultálj orvosoddal az olaj használata előtt.

Esszenciális apróságok

 

Tudtad, hogy Paracelsus svájci születésű orvos és alkimista a Citromfű vagy a Melissa olajat “életelixírnek” nevezte? 1493-ban született, és úgy gondolta, hogy megfiatalítja a lelket és a testet, és elősegíti a hosszú élettartamot!

Tippek és ajánlások egy illóolaj-használótól

Használd parfümként! Helyezz egy cseppet a csuklódra, hogy felvidítson téged napközben! Kellemes illata van!

Megosztanál egy nagyszerű tapasztalatot ezzel az illóolajjal kapcsolatban?

Van személyes történeted erről az illóolajról? Kérlek oszd meg itt!

Egykomponensű illóolajok - Gyors útmutató

Kíváncsi vagy más illóolajokra?

Kattints ide és tanulj még többet ezekről a csodálatos illóolajokról!

style="display:block" data-ad-client="ca-pub-6823432816906196" data-ad-slot="5316009193" data-ad-format="auto" data-full-width-responsive="true">
style="display:block" data-ad-client="ca-pub-6823432816906196" data-ad-slot="5316009193" data-ad-format="auto" data-full-width-responsive="true">
error: Védett tartalom !!