Jade Lemon illóolaj – a pozitív, felemelő környezetért

Tanulj meg mindent a Jade Lemon illóolajról!

Míg más citromok sárgássá válásával kezdik olajaik aromás kibocsátását, a jade citrom gyümölcse még érett állapotban is zöld marad, így az olaj koncentrációja a gyümölcsben folytatódik.

Az olaj csak a gyümölcs leszedése után szabadul fel, így gazdagabb és illatosabb aromája lesz.

Kína termeszt egy ZÖLD CITROMOT, amely egyedi jáde ásványkő színű olajat termel, citrom és lime illattal és ízzel. Ezeket a zöld citromokat Tajvanban a Hegyi Citrom (Mountain Lemon) alanyfájából származó oltványokkal kezdték el termeszteni. A Hegyi Citromok kicsik és zöldek. Az Eureka Citrom oltványát a Hegyi Citrom alanyfájára oltva a fa nagy, zöld citromokat hoz létre!!!

Tajvan 1980-1990 között kezdte el termeszteni ezeket az új Zöld Citromokat. Népszerű friss gyümölcs és citromléként is ismert. Ezenkívül zöld citromolajat is előállítottak, amelyet gyümölcsléitalokban használtak. Tajvan minden gyümölcsét, gyümölcslevét és olaját a szigeten élő vásárlói használja fel.

Kína 2000-ben kezdett el Zöld Citrom fákat termeszteni. A köd borította dombokon és hegyeken, ahol a panda medvék élnek, termesztik őket Kínában. Kína mostanra több Zöld Citromot és Zöld Citromolajat termel, mint Tajvan. Ezek a jáde ásványkőhöz hasonlító színű citromok Kína kedvelt gyümölcsei. A jáde ásvány színű olaj akkor keletkezik, amikor a Sfumatrice módszert (gyümölcslé préselése, majd a gyümölcs héjának a sajtolása) alkalmazzák, különben ez a különleges citromolaj csak enyhén jádeásvány árnyalatú.

Sfumatrice módszer (gyümölcslé préselése, majd a gyümölcs héjának a sajtolása)
A Sfumatrice módszer eredete Olaszországban található. A Sfumatrice (olaszul “lassú összehajtogatás”) folyamat során a citromolajat kipréselik a korábban kifacsart héjakból. A Sfumatrice módszer gyakran használatos a Földközi-tenger térségében, ideértve Olaszországot, Spanyolországot, Marokkót, Egyiptomot, Izraelt, Törökországot és Görögországot.

 

A Sfumatrice módszer a teljes facsarás folyamatának része, amit Birillatrice-nek neveznek, ahol a citrusgyümölcsöket félbevágják, és egy forgó kúp alakú prés segítségével egyenként facsarják. A Sfumatrice olajkinyerési folyamata a Birillatrice facsarás folyamatát követi.

 

A Birillatrice-Sfumatrice módszer nagyon hasonló a hagyományos kézi facsarás módszeréhez és a kézi citrusolaj kinyeréséhez.
A Sfumatrice folyamatban a korábban kifacsart héjakat egy forgó hengerbe helyezik, ahol a héjakat meghajtják és finoman összeszorítják anélkül, hogy elszakadnának, hogy a citrushéjakban található illóolaj kiáramoljon a mirigyeikből.

 

Próbáld ki a Sfumatrice folyamatot otthon!
A Sfumatrice folyamatot otthon is elvégezheted, ha finoman meghajtod vagy összenyomod a citrus héját a kezedben, hogy finom permetként vagy köd formájában kiáramoljon belőle az olaj.

 

style="display:block" data-ad-format="fluid" data-ad-layout-key="-fb+5w+4e-db+86" data-ad-client="ca-pub-6823432816906196" data-ad-slot="4437245630">

Ez az egyszerű referencia útmutató a Jade Lemon illóolajra vonatkozik. Bemutatom, hogyan és mire használd az olajat. Emellett tippeket és ajánlásokat is adok!

Ahogy kapok új információkat, tippeket és ajánlásokat, felkerülnek az oldalra, ezért látogass vissza gyakran!

Frissítsd fel a gondolataidat. Vásárolj Jade Lemon illóolajat ITT!

Lime illóolaj leírás weboldalra

Tapasztald meg a Jade Lemon illóolaj előnyeit

 

Mi a nemzetség és faj? Citrus limon eureka var. formosensis

Miért fontos ez az információ? 

Mindig fontos ismerni az olaj fajtáját. Csak az általános név az üvegen nem igazán árulja el, hogy pontosan mit is kapsz.

 

A növény melyik részét használják fel? héja

 

Legérdekesebb történelmi hivatkozás? A bevezetőben már írtam a történetéről. Szerintem elég érdekes, nem?

Mi a növény nevének eredete? Néhány évvel ezelőtt Gary Young Tajvanra utazott, és Dr. Ginn Lee-vel együtt felkereste az egzotikus szigetország számos őshonos aromás növényét. Gary beleszeretett a tajvani zöld színű citromok egyedi, citromos-lime-os, citrusos aromájába. Ettől a pillanattól kezdve Gary egyszerűen jáde citromként emlegette ezt az új illóolajat, amely a zöld színű jade karkötőre emlékeztet, amelyet hagyományosan a tajvani és kínai nők viselnek, hogy jó szerencsét idézzenek.

Miért olyan fontos ez az információ? Nem, ez nem olyan fontos információ, csak egy szórakoztató tény!

Mi az ORAC értéke? 660 µTE / 100g

Mit jelent ez a szám? Az ORAC az Oxigén Radikális Abszorbancia Kapacitást jelenti. Ez megmutatja az élelmiszerek antioxidáns kapacitását. Ezt az USDA kutatói dolgozták ki. Például: Narancs = 750; Szegfűszeg = 1 078 700. Wow! A szegfűszeg számítása NEM elírás!

Mik a növényi tulajdonságok? Tisztító  hatása van.

Melyek a Jade Lemon illóolajnak dokumentált felhasználási módjai?

 

A Jade lemon illóolaj bármilyen helyzetben használható:

 

Lime illóolaj második kép
 • Mentális tisztaság
 • Energetizáló
 • Felemelő
 • Frissítő
 • Felfrissíti az elmét
 • Növeli a koncentrációt
 • Javítja a hangulatot
 • Feloldja a leragadt érzelmeket
 • Optimizmust segíti elő
 • Vidámságot hoz
 • Feszültséget old
style="display:block" data-ad-format="fluid" data-ad-layout-key="-fb+5w+4e-db+86" data-ad-client="ca-pub-6823432816906196" data-ad-slot="4437245630">

Mi az aromás hatása az elmére?

Nagyon felemelő testnek és léleknek. Nagyon könnyed és javítja a koncentrációt.

 

Mi ennek az olajnak mentális (szemléleti), érzelmi és spirituális értelmezése?

A Jade Lemon nagy mennyiségű d-limonént tartalmaz. A Mie Egyetem 1995-ös tanulmánya azt is megállapította, hogy a citrusos illatanyagok ellazulást és boldogságérzetet váltanak ki. A Jade Lemon élénkít, felemel és energizál.

Ahogy a citrom illóolaj segít abban, hogy a leragadt érzelmeket feloldja, úgy a Jade lemon is segítségedre lesz ebben a folyamatban.

Használd olyankor, amikor valamilyen zavaró, terhelő érzelmet szeretnél elengedni.

 

 

Melyik csakra érintett?

Megnyitja a torok és a szívcsakrát.

Mi a megfelelő csakra színe?

Zöld

Hogyan használjuk?

HÍGÍTVA– (50:50 hígításban), illetve

 • 2-4 cseppet kenj a neked megfelelő testi területre
 • Alkalmazd a csakrákra
 • Lélegezd be
 • Porlaszd

Használható ez az olaj állatoknál?

 

Igen, nagyon jól lehet érzelmi felszabadításra használni.

Az állatok szagolják közvetlenül az üvegből, vagy tégy egy vagy két cseppet a tenyeredbe, majd onnan szagoljanak bele. Vagy tégy egy cseppet a tenyeredbe és simogasd végig kedvenced a fejétől a lábáig.

 

Megjegyzés az állatokkal kapcsolatban:

Bizonyos olajok nagyon mérgezőek lehetnek a macskákra. Citrustermékek és különösen olyan olajok, amelyek nem terápiás minőségűek. Kérlek, fordulj állatorvosodhoz, ha nem vagy biztos abban, hogy illóolajat kennél kedvencedre.

Jelenleg csak a Young Living illóolajok használatát javaslom állatokon.

 

Mik a biztonsági óvintézkedések?

Először is csak terápiás minőségű illóolajokat használj a legjobb eredmény érdekében!

Ha várandós vagy, szoptatsz, gyógyszert szedsz, vagy bármilyen egészségügyi problémád van, konzultálj orvosoddal az olaj használata előtt.

Mint minden citrusos illóolaj, fényérzékenységet okozhat!

Esszenciális apróságok

 

Tudtad, hogy a Jade Lemont nem desztillálják? A préselés során az illóolaj kiül, majd elválasztják a létől. A citromlevet leválasztják a felső „olajos” rétegről. Ezután az „olajos” réteget fagyasztóba teszik pár napra, ahol a természetes viaszok megdermednek, míg a Jade Lemon illóolaj folyékony marad. Így ül ki és válik szét a Jade Lemon illóolaj.

Tudtad, hogy körülbelül 30 Jade Lemon szükséges egy 5ml-es illóolaj üveg megtöltéséhez?

Tippek és ajánlások egy illóolaj-használótól

Adj hozzá 10–15 cseppet a testápolódhoz és samponodhoz, hogy energizálja a szellemed.

Megosztanál egy nagyszerű tapasztalatot ezzel az illóolajjal kapcsolatban?

Van személyes történeted erről az illóolajról? Kérlek oszd meg itt!

Felhasznált forrás: 

Cole Woolley, PhD

https://www.facebook.com/ColeWoolleyPhD

Egykomponensű illóolajok - Gyors útmutató

Kíváncsi vagy más illóolajokra?

Kattints ide és tanulj még többet ezekről a csodálatos illóolajokról!

style="display:block" data-ad-client="ca-pub-6823432816906196" data-ad-slot="5316009193" data-ad-format="auto" data-full-width-responsive="true">
style="display:block" data-ad-client="ca-pub-6823432816906196" data-ad-slot="5316009193" data-ad-format="auto" data-full-width-responsive="true">
error: Védett tartalom !!