Kakukkfű illóolaj – energiát ad a kitartáshoz

Tanulj meg mindent a Kakukkfű illóolajról!

 

A kakukkfű olaj rendkívül hatékony a stressz leküzdésére és a nyugtalanság kezelésére. Ellazítja a testet – lehetővé teszi a tüdejének, vénáinak és elméjének, hogy megnyíljanak, és fenntartsák a test megfelelő működését. Fontos, hogy nyugodt és higgadt maradj, mert az állandó szorongás magas vérnyomáshoz, álmatlansághoz, emésztési problémákhoz és pánikrohamokhoz vezethet. Ennek oka lehet a hormonháztartás felborulása, amit a kakukkfűolaj természetesen szabályozhat.

A kakukkfű mélyen ás a lelkünkben a feloldatlan negativitás és a régi, stagnáló érzések után. Felszínre hozza a gyűlölet, a düh, a harag és a neheztelés mérgező érzelmeit, amelyek hatására a szív bezárul. Kiüríti lelkünket minden negatívumtól, és tárva-nyitva hagyja a szívünket.

Használj néhány csepp kakukkfű illóolajat a hét folyamán, hogy csökkentsd a szorongást, és lehetővé tedd a tested számára, hogy jól működjön. Add az olajat fürdővízhez, diffúzorhoz, testápolóhoz, vagy egyszerűen csak lélegezd be.

A kakukkfű olaj kulcsfontosságú illóolaj a Raindrop Technikában. Természetes alkotóelemei közé tartozik a timol, para-cimen és gamma-terpinén.

Az ókori idők óta ismert gyógyító növényként a kakukkfű nagy mennyiségű timolt tartalmaz. Használhatod az elméd energizálására és a világos célok kitűzésére.

Az egyik kedvenc masszázsolajom, az Ortho Ease is tartalmazza ezt az olajat. Nagyszerű izmok megnyugtatására edzés előtt vagy után!

style="display:block" data-ad-format="fluid" data-ad-layout-key="-fb+5w+4e-db+86" data-ad-client="ca-pub-6823432816906196" data-ad-slot="4437245630">

Ez az egyszerű referencia útmutató a Kakukkfű illóolajra vonatkozik. Bemutatom, hogyan és mire használd az olajat. Emellett tippeket és ajánlásokat is adok!

Ahogy kapok új információkat, tippeket és ajánlásokat, felkerülnek az oldalra, ezért látogass vissza gyakran!

Frissítsd fel a gondolataidat. Vásárolj Kakukkfű illóolajat ITT!

Lime illóolaj leírás weboldalra

Tapasztald meg a Kakukkfű illóolaj előnyeit

 

Mi a nemzetség és faj? Thymus vulgaris CT thymol

Miért fontos ez az információ? 

A kakukkfűnek hét különböző kemo típusa és több mint 300 fajtája van!

Ezért feltétlenül szükséges némi információval rendelkezni, amikor kakukkfű illóolajat választasz!

A kemo típus (CT) egy jelölés, amely megmutatja, hogy a fajnak másfajta vegyi összetevői vannak. Ez általában azért történik, mert a növény eltérő területen, különböző klímában nő, ami megváltoztatja a kémiai összetételt.

Ez rendkívül fontos információ. Ne feledd, hogy bár néhány hasonló tulajdonságot oszthatnak meg, azok teljesen eltérőek lehetnek.

Kakukkfű kemo típusok:

 • Thymus vulgaris CT thymol – Ez a növény 60-70 százalék timolt tartalmaz. Az őszi időszakban szüretelik. Két áltatlános neve van: Kakukkfű és Vörös Kakukkfű olaj.
 • Thymus vulgaris CT linalol – Ez a kemo típus a legkímélőbb. Nagy magasságban termesztik. Általános neve Kerti Kakukkfű.
 • Thymus vulgaris CT carvacrol – Ez a növény 30 százalék karvakrolt tartalmaz, ha tavasszal szüretelik. Virágzás után vagy ősszel szüretelve pedig 60-80 százalék karvakrolt tartalmaz.
 • Thymus vulgaris CT thujanol – Ez a növény támogatja az egészséges immunrendszert. Körülbelül 50 százalék thujanolt tartalmaz, függetlenül attól, hogy mikor termesztik. Ez csak vadon található meg. Átalános neve Édes Kakukkfű.
 • Thymus vulgaris CT alpha-terpineol – Ez a növény enyhén borsos illatú, és korán tavasszal szüretelik.
 • Thymus vulgaris CT geraniol – Ez a növény citrom illatú, és az őszben szüretelik nagy magasságban.
 • Thymus vulgaris CT 1,8 cineol – Ez a növény hagyományosan rovarriasztóként használták. Körülbelül 80-90 százalék cineolt tartalmaz. Érdekes tény, hogy azonos tulajdonságokkal rendelkezik, mint a 70-75 százalék 1,8 cineolt tartalmazó Eukaliptusz globulus, függetlenül attól, hogy mikor termesztik.
 • Thymus vulgaris CT p-cimén – Ezt a növényt akkor kell szüretelni, amikor tavasszal kinyílik, különben más kemo típusnak, a thymol CT-nek számít.
 • Thymus vulgaris CT fenol – Az északi magasságokban termesztett növények magas fenol tartalmúak (akár 90 százalék). Ezek a növények ebbe a kemo típusba tartoznak.

 

A növény melyik részét használják fel? Levelek, szárak és virágok

 

Legérdekesebb történelmi hivatkozás? Tudtad, hogy a kakukkfű szerepel az Ebers Papyrusban, az egyik legrégebbi egyiptomi szövegben? Az Ebers-papirusz körülbelül ie 1550-ből származik.

Mi a növény nevének eredete? A kakukkfű valószínűleg a lat. cuculi herba (Clusius–Beythe 28) tükörfordítása, a növénynév előtagja azonos a hangutánzó eredetű kakukk madárnévvel. A névadás alapja talán az, hogy a növény ott fordul elő, ott terem, ahol a kakukk jár, ill. a növény akkor virágzik, amikor a kakukk szól. Veszelszki így magyarázza a kakukkfű nevet (tévesen): „Színéröl, szagáról, ízéröl az esméretes füvek közül való; azért a’ ki sok kakuk szót akar érni, az a’ kakuk-füvel így éljen: Ételben szinte olly jó mint a’ petré’selyem: mert az emésztést segítti” (Veszelszki 409).”

Forrás: Vörös Éva: A magyar gyógynövények neveinek történeti-etimológiai szótára, Debrecen, 2008

Miért olyan fontos ez az információ? Nem, ez nem olyan fontos információ, csak egy szórakoztató tény!

Mi az ORAC értéke? 15 960 µTE / 100g

Mit jelent ez a szám? Az ORAC az Oxigén Radikális Abszorbancia Kapacitást jelenti. Ez megmutatja az élelmiszerek antioxidáns kapacitását. Ezt az USDA kutatói dolgozták ki. Például: Narancs = 750; Szegfűszeg = 1 078 700. Wow! A szegfűszeg számítása NEM elírás!

Mik a növényi tulajdonságok? Támogatja az egészséges hajat. Tértisztítás. Esőcsepp technika

Melyek a Kakukkfű illóolajnak dokumentált felhasználási módjai?

 

A Kakukkfű illóolaj bármilyen helyzetben használható:

 

Lime illóolaj második kép
 • Elengedés
 • Megbocsátás
 • Empátia
 • Tolerancia
 • Türelem
 • Harag
 • Berögzült minták
 • Szellemileg serkentő
 • Segíti a koncentrációt
 • Felemelő
 • Energetizáló
 • Önbizalom-erősítő
style="display:block" data-ad-format="fluid" data-ad-layout-key="-fb+5w+4e-db+86" data-ad-client="ca-pub-6823432816906196" data-ad-slot="4437245630">

Mi az aromás hatása az elmére?

Forró olaj, tisztító és stimuláló.

 

Mi ennek az olajnak mentális (szemléleti), érzelmi és spirituális értelmezése?

Gyakran olvastam, hogy a kakukkfüvet a szellem érzésének vagy irányultságának megteremtésére használják. Érthető számomra, hogy miért értékelték annyira a görög katonák és nem indultak csatába nélküle.

Nemcsak fizikai energiát adott nekik az állhatatossághoz, hanem mentális és spirituális megértést is ahhoz, hogy kövessék sorsukat és jövőképüket, akár lehetséges negatív kimenetel esetén is.

Ezért, ha aggódva érzed magad, eltérsz az utadtól, vagy bizonytalan vagy, ez az olaj érzelmileg támogathatja szükségleteidet és irányítást adhat.

 

Melyik csakra érintett?

Megnyitja a szív és a napfonatcsakrát.

Mi a megfelelő csakra színe?

Zöld

Hogyan használjuk?

HÍGÍTVA– (20:80 hígításban, 1 rész illóolajhoz 4 rész bázisolaj kell), illetve

 • 2-4 cseppet kenj a neked megfelelő testi területre
 • Alkalmazd a csakrákra
 • Lélegezd be
 • Porlaszd

Használható ez az olaj állatoknál?

 

Igen, azonban nagyon hígítva és óvatosan használd,mert bőrirritációt okozhat, hacsak nem esőcsepp technikával használod. Inkább keveréket ajánlom, ahol hígítva van már ez az olaj.

 

Megjegyzés az állatokkal kapcsolatban:

Bizonyos olajok nagyon mérgezőek lehetnek a macskákra. Citrustermékek és különösen olyan olajok, amelyek nem terápiás minőségűek. Kérlek, fordulj állatorvosodhoz, ha nem vagy biztos abban, hogy illóolajat kennél kedvencedre.

Jelenleg csak a Young Living illóolajok használatát javaslom állatokon.

 

Mik a biztonsági óvintézkedések?

Először is csak terápiás minőségű illóolajokat használj a legjobb eredmény érdekében!

A magas vérnyomásban szenvedőknek azonban óvatosan kell használniuk ezt az olajat. Ezenkívül 18 hónaposnál fiatalabb gyermekek és terhes nők vagy szoptató nők NEM használhatják ezt az olajat. Irritáló hatású lehet a bőrre és a nyálkahártyákra.

Ha várandós vagy, szoptatsz, gyógyszert szedsz, vagy bármilyen egészségügyi problémád van, konzultálj orvosoddal az olaj használata előtt.

Esszenciális apróságok

Tudtad, hogy az ókori egyiptomiak kakukkfüvet használtak balzsamozáshoz, az ókori görögök pedig fürdőikben és templomaikban; úgy gondolták, hogy ez a bátorság érzésével tölti fel az embereket.

Tudtad, hogy az európai középkorban a kakukkfüvet párnák alá helyezték, hogy elősegítsék az alvást és elkerüljék a rémálmokat?

Tudtad, hogy a gyógynövényt a temetések alkalmával is koporsókra tették, mert úgy tartották, hogy biztonságos átjárást biztosít a következő élethez?

Tippek és ajánlások egy illóolaj-használótól

Az elzáródott orrjáratok megnyitásához lélegezz be 2 csepp kakukkfűolajat, vagy add hozzá a forró vízhez, hogy a gőzt belélegezhesd.

Megosztanál egy nagyszerű tapasztalatot ezzel az illóolajjal kapcsolatban?

Van személyes történeted erről az illóolajról? Kérlek oszd meg itt!

Egykomponensű illóolajok - Gyors útmutató

Kíváncsi vagy más illóolajokra?

Kattints ide és tanulj még többet ezekről a csodálatos illóolajokról!

style="display:block" data-ad-client="ca-pub-6823432816906196" data-ad-slot="5316009193" data-ad-format="auto" data-full-width-responsive="true">
style="display:block" data-ad-client="ca-pub-6823432816906196" data-ad-slot="5316009193" data-ad-format="auto" data-full-width-responsive="true">
error: Védett tartalom !!