Somogyi Eszter

Mit adott nekem az Aroma Freedom Technika képzés és maguk a gyakorlatok?

Amikor az aromaterápia világába belemélyedtem, az érzelmeinkre ható illóolajok mindig is egy különleges területet jelentett számomra, melyet szerettem volna jobban megismerni, megtanulni majd ezáltal az embereknek segíteni.

A 2000-es évek eleje óta tartó önismereti utamon már sok módszert megismertem. Nagy szerelmem lett az asztrológia, a családállítás és a gyászfeldolgozás.

2019 tavaszán volt szerencsém először aromaterápiás élményben. Elmentem egy illatkóstolóra és azonnal beleszerettem az illatokba, aromákba. Ráadásul annyira jó hatással voltak rám, hogy a mindig pörgő agyamat kicsit lecsitították.

Azonnal és minél több olajat akartam magamnak. Egy idő után ugyanakkor azt is éreztem, hogy ez nem elég nekem. Többre vágyom, egy jól működő rendszerre, ami hozzásegít ahhoz, hogy minél hatékonyabban használhassam ezeket a csoda szereket, nem csak magamon, de másokat is segítve.

Ekkor az egyik barátnőm ajánlotta Ágotát, aki éppen együttműködő partnereket keresett maga mellé. Több sem kellett nekem, jelentkeztem.

Először én magam is kipróbáltam az Aroma Freedom Technikát, hiszen a puding próbája az evés. Bár egy látszólag hétköznapi céllal indultunk el Ágotával, de eljutottunk egy olyan életeseményhez, ami már hosszú évek óta visszahúzott a továbblépéstől. És oldottak az olajok. Végre érzelmileg is távolabb kerültem ettől a veszteségtől és elindultam.

Innét már nem volt megállás. Az sem tartott vissza, hogy éppen államvizsgára készültem.
Úgy gondoltam, az elsők között leszek és ez meg is valósult.

És hogy maga a képzés mit adott nekem?

Dr. Perkus videói nagyon tetszettek. Mondhatom azt, hogy a pszichodráma képzés mellett nagyon jól hasznosítható elméleti tudás került a kezembe az emberi psziché jobb megértéséhez.

Sőt! Nem is gondoltam, hogy ilyen összefüggésekre fog Dr. Perkus rávilágítani. Az első videóktól kezdve éreztem, hogy jó helyen és jó kezekben vagyok. Ráadásul a heti rendszeres találkozók is jó alkalmat nyújtottak arra is, hogy a tapasztalatokat megosszuk egymással. Ágota precizitása, segítőkészsége, kreativitása, mindig optimista hozzáállása is nagyban hozzájárul a képzés sikeréhez. Példaértékű az, ahogy minket végig vezetett ezen a tizenhat alkalmon és ahogy a megoldásra fókuszál. És persze a képződött társaim is nagy segítség voltak: jó volt együtt csinálni, határoktól függetlenül, online térben! Mindenkitől tanultam és kaptam sok-sok nevetést, időnként pár könnycseppet is, és rengeteg AHA élményt!

Összességében amellett, hogy minden kérdésemre válaszoltak a videók, az írásos anyagok, Ágota vagy a csoporttársaim, egy olyan új szemléletmód is a mindennapjaimba kúszott, amit nem is reméltem: az Aroma Freedom Technika nem csak megoldást nyújt a hétköznapok hogyanjára, de a spirituális kérdések megválaszolásában is támogat.

Az egyes gyakorlatok levezetése is mindig ámulatba ejt: mennyi mindenben segít nem csak nekem , de azoknak is, akik hozzám fordulnak.

Köszönöm, hogy részese lehettem ennek a képzésnek. Végtelenül hálás vagyok az életnek és persze kedves barátnőmnek, hogy felhívta a figyelmemet erre a technikára. Hiszem, hogy nincsenek véletlenek és ennek így kellett lennie.

 

error: Védett tartalom !!